AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina i-a deschis proces Rusiei la Curtea Internațională de Justiție pentru GENOCID!

Ucraina i-a deschis proces Rusiei la Curtea Internațională de Justiție pentru GENOCID!

Volodimir ZelenskiUcraina i-a deschis proces Rusiei la Curtea Internațională de Justiție pentru GENOCID!

Volodimir Zelenski a depus o cererea împotriva Rusiei la Curtea Internațională de Justiție, acuzând-o de manipularea noțiunii de genocid pentru a-și justifica agresiunea. Pe de altă parte, liderul ucrainean a sugerat că liderul de la Kremlin ar trebui el însuși acuzat de genocid.

Solicităm decizia urgentă de a ordona Rusiei să înceteze activitatea militară acum și ne așteptăm să înceapă procesele săptămâna viitoare”, a transmis Zelenski ]ntr-un nou mesaj video.

Zelenski vrea proces săptămâna viitoare

El a acuzat trupele rusești că au luat drept țintă civili, inclusiv copii, și a cerut o anchetă internațională asupra conflictului, potrivit CNN.

Ceea ce fac în Harkov, Okhtyrka, Kiev, Odesa și în alte orașe și localități merită un tribunal internațional. Noi le documentăm crimele. Și ar fi fost mult mai multe astfel de crime dacă nu ar fi fost apărătorii noștri curajoși.

Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Acțiunile criminale ale Rusiei împotriva Ucrainei prezintă semne de genocid.

Am vorbit despre acest lucru cu secretarul general al ONU”, a spus el, susținând că Rusiei ar trebui să i se retragă dreptul de vot în Consiliul de Securitate al ONU”, a spus ptreşedintele Ucrainei.

Anunțul vine în urma afirmațiilor liderului de la Kiev că acțiunile Rusiei – prin bombardarea grădinițelor, a zonelor rezidențiale și a zonelor de infrastructură non-militară – poartă semnele „genocidului”.

author avatar
Andrei Ștefan