AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina, deja datoare vândută Occidentului! / Zelenski: „Trebuie să plătim, nimic nu...

Ucraina, deja datoare vândută Occidentului! / Zelenski: „Trebuie să plătim, nimic nu e pe gratis”

Președintele Ucrainei, Volodomir Zelenski a admis că țara sa va trebui să plătească pentru ajutorul occidental în fața invaziei Rusiei.

Țările occidentale ajută Ucraina, dar Kievul încă nu plătește pentru asta, a spus președintele ucrainean.

„Nimic nu este gratuit”

„Banii alocați de Europa și alte națiuni sunt cheltuiți doar pentru ajutor umanitar sau pentru arme. Uneori primim arme direct, dar trebuie să înțelegeți că totul are un preț”, a declarat Zelenski.

„De câte ori se menționează banii pe care îi primim – ei bine, toțul are un preț, nimic nu este gratuit”, a spus liderul de la Kiev, citat de Tass.

În timp ce Zelenski începe să evoce îndatorarea Ucrainei – posibil pe termen lung și foarte lung- pentru ajutorul occidental în fața Rusiei și refacerea ulterioară a infrastructurii naționale, liderii UE și NATO comentează cu reținere cererile Kievului de a adera la blocul comunitar și la Alianța Nord Atlantică.

În privința NATO, chiar Zelenski a recunoscut că va renunța la acest obiectiv.

În privința cererii Ucrainei de a adera la UE, șefii de stat și guvern ai celor 27, reuniți recent la un summit la Versailles, în Franța, și-au exprimat doar „solidaritatea” cu Ucraina dar s-au abținut să acorde statul de candidat Kievului.

Iar premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat că procesul de aderare al Ucrainei la UE va dura luni sau chiar ani.

Nou ajutor militar de la Washington

Președintele SUA, Joe Biden, a autorizat, sâmbătă, echipament militar suplimentar pentru Ucraina, în valoare de 200 de milioane de dolari.

Washingtonul a autorizat deja echipament militar în valoare de 350 de milioane de dolari, pe 26 februarie – cel mai mare pachet de acest fel din istoria SUA, scrie The Moscow Times.

Solicitările de ajutor ale președintelui Zelenski au devenit din ce în ce mai disperate, iar acesta a cerut în repetate rânduri ajutor Washingtonului, UE și NATO.

Cea mai recentă autorizare a ajutorului militar al SUA vine la două zile după ce Departamentul de Stat a exclus propunerile de trimitere a avioanelor de luptă poloneze MiG în Ucraina, printr-o bază americană, spunând că eforturile Kievului de a respinge invazia rusă ar fi mai bine susținute de furnizarea de arme la sol.

author avatar
Tudor Borcea
2.596 afisari

8 COMENTARII

  1. a inceput sa pregateasca oamenii de ce-i asteapta , o golaneala si o afacere murdara si oamenii platesc in timp ce altii fac bani .

  2. Suntem datori vanduti si noi care nu suntem in razboi (decat intre noi), d’apoi Ucraina. Asa e; nimic nu este pe gratis, nici macar fierul vechi.

  3. deja e groasa! a cumparat arme cu toti banii din banci si acum e groasa ca lumea-si vrea banu’! zelinski. bag-o p-aia cu avarul de moliere!

  4. Un om educat, mai ales actor, ar fi shtiut proverbul „Nimic nu e gratis, .. cu exceptzia … nenorocirilor”. Nenorocirile sint intotdeauna gratis! Niet kultur!

  5. O sa ceara occidentul rusnacilor banii bagati de ei in armamentul furnizat ucrainei, cand ucraina nu va mai exista ca sa ceara inapoi banii de la ea 😂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger