AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina cere BANI chiar de la Rusia. Va plăti, oare, Putin vreodată...

Ucraina cere BANI chiar de la Rusia. Va plăti, oare, Putin vreodată 300 de miliarde de dolari?

Ucraina are de gând să ceară Rusiei despăgubiri de război în valoare de peste 300 miliarde de dolari, potrivit unei declaraţii a ministrul justiţiei ucrainean, Denis Maliuska.

Kievul doreşte adoptarea unei rezoluţii de către Adunarea Generală a ONU care să stabilească un mecanism internaţional de compensare.

Ucraina vrea banii Rusiei din bănci

Daunele materiale, cele de infrastructură, depăşesc această sumă, însă cifra de 300 miliarde de dolari reprezintă valoarea totală a activelor pe care Banca Naţională a Rusiei le deţine în ţările membre ale Grupului celor şapte state cele mai industrializate din lume (SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Marea Britanie) şi care au fost îngheţate în baza sancţiunilor impuse Moscovei ca urmare a invaziei în Ucraina.

Pe lângă asta, Guvernul de la Kiev mai vrea şi confiscarea activelor din străinătate ale companiilor de stat ruseşti şi ale proprietăţilor de la oligarhii ruşi.

Altfel, Zelenski a spus că trupele ucrainene au recucerit de la începutul lunii septembrie peste 1.000 de kilometri pătraţi de teritoriu ocupat anterior de forţele ruse în urma invaziei.

author avatar
Andrei Ștefan
221 afisari

7 COMENTARII

  1. Punându-ti o astfel de întrebare demonstrezi a milioana oară cat ești de idiot, cretin, prost, imbecil,
    tâmpit, redus, neghiob, nerod etc

    • Radu, sunt nervos cu nervii și nu-i înțeleg p-ăstia de la național.ro că poate să angajeze sau mai ales să țină ca ziarist un astfel de handicapat mintal, altfel îl fout în gură!

  2. Apropo , nici o stire despre ofensiva ukrainienilor. Rusia in curand nu o sa mai aiba rezerva si razboiul se va termina pana la sfarsitul anului. UKraina distrusa de razboi se va reconstrui cu ajutor occidental si confiscarea fondurilor rusesti dar Rusia se va prabusi si acolo va ramane.

    • Alt idiot!
      Rusia se va prabusi?! Esti cretin, amice!
      Se va prabusi occidentul fara gaze si petrol din est! Ca de sua nu incape vorba – ei se tot prabusesc de cateva zeci de ani încoace…

  3. Va salut ! Constat ca sunt multi dintre noi care ar manca rusi pe paine, dimineta, pranz si seara, basca doua suplimente…… Iar altii care ar servi in acelasi mod, ucraineni…..Razboiul este ceva urat , mor oameni nevinovati…..A trecut prea mult timp ca sa mai putem intelege cine este de vina…… Important este sa inceteze razboiul si urand din ficati rusii sau ucrainenii, nu putem grabi sfarsitul razboiului….. O sa fie remiza, parerea mea…… Cateva zeci de state se lupta cu un singur stat, deci e greu sa castige statul respectiv razboiul…… In situatia actuala, ar fi destul de onorabil pentru statul in cauza obtinerea unei remize….. Nu este vorba ca avem sau nu studii, suntem trecuti prin viata, am vazut multe, iar in cazul de fata simpatizam cu o parte sau cu cealalta…. Zi frumoasa tuturor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger