AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina a primit acces la ICEYE! Sateliții pot vedea și prin nori...

Ucraina a primit acces la ICEYE! Sateliții pot vedea și prin nori / Prima imagine transmisă Kievului

satelitiUcraina a primit acces la ICEYE! Sateliții pot vedea și prin nori / Prima imagine transmisă Kievului

Ucraina a primit acces la unul dintre sateliții ICEYE, liderul global în monitorizare prin sateliți radar.

ICEYE a semnat un contract cu Serhiy Prytula Charity Foundation, care va oferi guvernului Ucrainei capabilitățile de imagistică prin satelit (SAR) de la ICEYE.

Sateliții pot fotografia rapid mișcările trupelor ruse

Sateliții ICEYE pot fotografia Pământul oricând, în orice condițiile meteorologice. Datele sunt actualizate la câteva ore, un avantaj tactic în confruntările cu armata rusă.

Potrivit acordului, ICEYE va transfera capacitățile complete ale unuia dintre sateliții săi SAR aflati deja pe orbită pentru a fi folosit de către guvernul Ucrainei. În plus, ICEYE va oferi acces la constelația sa de sateliți SAR, permițând Forțelor Armate ucrainene să primească imagini din satelit aproape în timp real, notează Digi24.

Podul care leagă Crimeea de Rusia, urmărit de sateliții ICEYE

Prima imagine publicată de ICEYE după semnarea contractului este cu podul de peste strâmtoarea Kerci, care leagă peninsula Crimeea de Rusia.

Compania finlandeză ICEYE a lansat o constelație de 21 de sateliți echipați cu radare cu apertură sintetică (radare SAR) ce pot scana obiecte de pe Pământ pe orice vreme, dintre care unul a fost cumpărat de Fundația Serhi Pritula cu fonduri strânse de ucraineni, a anunțat Departamentul de comunicare strategică al Forțelor Armate ale Ucrainei, pe Telegram.

Armata ucraineană a decis să ofere detalii privind satelitul pentru a demonstra tipurile de imagini la care Forțele Armate ale Ucrainei vor avea acum acces, obținând un valoros avantaj spațial în fața rușilor.

„Sistemele SAR sunt capabile să vadă, datorită recunoașterii automate a obiectelor prin intermediul imaginilor radar distribuite și a procesării digitale a semnalelor, prin toate tipurile de obstacole. Asta înseamnă, în esență, că nu doar acoperirea densă de nori, ci chiar și pereții clădirilor nu reprezintă un obstacol pentru acest sistem”, potrivit comunicatului.

author avatar
Andreea Vlad
658 afisari

5 COMENTARII

  1. In fiecare zi se face un nou pas spre un razboi mondial
    Si cum Rusia detine cel mai mare arsenal nuclear , nu cred ca se vor abtine cand cutitul le va ajunge la os cu toate aceste 50 de State ce sustin Ucraina
    Dar poate asta e soarta Omenirii , Dinozaurii au disparut din cauza unui meteorit , rasa umana din cauza prostiei

  2. Poate sa-mi spuie ce face Nuti acum, multumesc. Sa-i spuneti ca sunt bine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger