AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina a interzis exportul de gaze, cărbune și păcură! Vom îngheța de...

Ucraina a interzis exportul de gaze, cărbune și păcură! Vom îngheța de frig la iarnă în case?

Ucraina a interzis exportul de gaze, cărbune și păcură! Vom îngheța de frig la iarnă în case? (foto: ziare.com)

Chiar dacă suntem în plină vară, pe fondul războiului din Ucraina și al unei decizii radicale luate recent de guvernul de la Kiev, cu privire la exportul de gaze și cărbune, sporesc îngrijorările cu privire la iarna ce vine. Vom îngheța de frig la iarnă în case? E o întrebare care multora le-a trecut prin gând.

Mai ales după ce s-a aflat ce a hotărât Executivul ucrainean. Și anume că Guvernul de la Kiev a aprobat măsuri de suspendare a exporturilor de gaz ucrainean, dar și de cărbune și păcură, potrivit Reuters. Totul, din cauza invaziei Rusiei asupra Ucrainei.

O rezoluție a guvernului publicată în prima zi a acestei săptămâni a inclus cărbunele, păcura și gazul produs intern pe o listă de mărfuri al căror export este interzis pe timp de război.

Avertismentul lui Zelenski: urmează o iarnă dificilă

De altfel, încă de săptămâna trecută președintele ucrainean avertiza că urmează „cea mai dificilă iarnă”, din cauza agresiunii Rusiei.

„Din cauza războiului, aceasta va fi într-adevăr cea mai dificilă iarnă din toţi anii de independenţă. În această perioadă, nu ne vom vinde gazul și cărbunele în străinătate. Toată producția internă se va concentra pe satisfacerea cererii interne”, a spus Volodimir Zelenski, potrivit republicworld.com.

author avatar
Andrei Coman
223 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca e ceva corect in tot ce a zis si a facut zelenzki, aceasta este: folosirea resurselor proprii pentru asigurarea in primul rand a consumului intern.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger