AcasăȘTIRI EXTERNEUcraina a cerut ARME de la Germania! Conflictul cu Rusia este iminent?

Ucraina a cerut ARME de la Germania! Conflictul cu Rusia este iminent?

rusia ucraina Ucraina a cerut ARME de la Germania! Conflictul cu Rusia este iminent?

Ucraina a cerut arme de la Germania, în contextul unui potenţial conflict cu Rusia, dar noul guvern de centru-stânga al nemţilor pare reticent. Vecinii noştri s-au arătat foarte dezamăgiţi.

Ucrainenii sunt de părere că statalitatea lor este ameninţată de către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, iar ucrainenii au „dreptul sacru la autoapărare”.

Noua politică a nemţilor îi dezavantajează

Poporul Ucrainei este foarte dezamăgit. Acum este momentul adevărului în legătură cu cine este cu adevărat prieten”, a scris ambasadorul ucrainean.

Melnik a spus că ucrainenii sunt conştienţi de faptul că actuala coaliţie din Germania a aprobat o politică asupra unui export de arme restrictiv către zonele de criză.

Însă acest document politic nu este Biblia. Iar lumea este în prezent în cel mai mare pericol de război uriaş în mijlocul Europei, cel mai grav din 1945 încoace”, a subliniat el.

Au cerut ajutor de urgenţă

Ucraina îndeamnă de ani Germania să-i livreze arme pentru a se putea apăra împotriva unui potenţial atac rus, dar până acum nu a avut succes.

Însă politicieni germani de top, printre care preşedintele Verzilor, Robert Habeck, şi noul lider al conservatorilor creştin-democraţi (CDU), Friedrich Merz, şi-au exprimat sprijinul pentru a lua în calcul aprovizionarea cu arme a Kievului.

Baerbock, membră a Verzilor, a declarat cu puţin timp înainte de Crăciun că „o escaladare militară suplimentară nu va aduce securitate pentru Ucraina”.

author avatar
Andrei Ștefan