AcasăȘTIRI EXTERNERăzboi în Ucraina. Teritoriul Rusiei, ținta bombardamentelor. Belgorod şi Sevastopol, sub asediul...

Război în Ucraina. Teritoriul Rusiei, ținta bombardamentelor. Belgorod şi Sevastopol, sub asediul rachetelor Vilkha MLRS

Rusia a lansat cel mai mare bombardament aerian asupra Ucrainei la sfârşitul săptămânii trecute, în urma căruia au murit peste 40 de persoane. Moscova a transmis că acesta a fost răspunsul său la loviturile date de ucraineni asupra orașului Belgorod, în care au murit 25 de persoane.

Se pare că nimeni și nimic nu îi va opri pe ruși și ucraineni să se măcelărească în continuare.

După bombardamentele din ultimele zile, Kievul a  amenințat că se va răzbuna și asta a și făcut.

Au atacat şi la Sevastopol

Cel puțin o persoană a fost ucisă marți și alte cinci rănite în urma unor lovituri ucrainene executat din nou asupra regiunii Belgorod.

Oficialii ruşi spun că oraşul de frontieră Belgorod, unde 25 de persoane au fost ucise sâmbătă, a fost atacat din nou, precum şi Sevastopol, în Crimeea, unde o rachetă ucraineană a fost doborâtă.

Citiţi şi:

Frica, arma anului 2024

În total, armata rusă afirmă că a respins trei atacuri asupra Belgorodului.

În Sevastopol – cel mai mare oraş din Crimeea – o rachetă a fost doborâtă deasupra portului, a declarat guvernatorul Mihail Razvozhayev, pe Telegram.

Nu au fost raportate victime sau pagube.

Opt rachete Vilkha MLRS

Sistemele de apărare antiaeriană au doborât alte opt rachete Vilkha MLRS deasupra regiunii Belgorod, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Anterior, armata rusă a raportat nouă rachete ucrainene distruse deasupra Belgorodului.

Între timp, utilizatorii rețelelor de socializare au anunțat că există distrugeri în oraș.

Marţi, rachete ruseşti au lovit cele mai mari oraşe ucrainene, inclusiv Harkov şi Kiev, ucigând cel puţin cinci persoane şi rănind zeci, au declarat oficiali locali.

Ucraina a mai cerut arme

Aceste atacuri au avut loc după ce Putin a promis că va intensifica loviturile ca răspuns la recentele atacuri ale Ucrainei.

Ambasadorul ucrainean în SUA, Oksana Markarova, a declarat că bombardamentul recent al Rusiei „nu a fost ceva ce a venit ca o surpriză” – dar că, pentru ca Ucraina să câştige războiul, „vom avea nevoie de mai multe arme pentru a răspunde şi pentru a trimite un mesaj clar Rusiei că ar trebui să se oprească”.

author avatar
Andrei Ștefan