AcasăȘTIRI EXTERNEUciderea Dariei Dughina. Rusia prezintă un al doilea suspect ucrainean

Uciderea Dariei Dughina. Rusia prezintă un al doilea suspect ucrainean

Uciderea Dariei Dughina. Rusia prezintă un al doilea suspect ucrainean / Foto: printscreen

Serviciul de securitate rus FSB a numit luni un alt ucrainean despre care a afirmat că a făcut parte din echipa care a asasinat-o pe Daria Dugina, fiica lui Alexandr Dughin, un important ultranaționalist rus care crede că Ucraina ar trebui să fie absorbită într-un nou imperiu rusesc.

Dugina a fost ucisă într-un atentat cu mașină capcană în afara Moscovei la 20 august, în ceea ce președintele rus Vladimir Putin a numit o „crimă josnică și crudă”.

„Grup terorist și de sabotaj ucrainean”

La două zile după asasinarea tinerei de 29 de ani, FSB, principala agenție de informații interne a Rusiei, a declarat că a rezolvat cazul, numind o femeie ucraineană despre care a spus că a urmărit-o pe Dugina timp de săptămâni, a închiriat un apartament în complexul ei de locuințe și a plasat mașina capcană înainte de a fugi din Rusia în Estonia – totul cu sprijinul Kievului.

Ucraina a negat implicarea în uciderea lui Dugina, care a fost de atunci prezentată de politicienii pro-Kremlin și de televiziunea de stat rusă, unde apărea adesea ca un comentator pro-război, ca o martiră, scrie U.S. News.

Luni, FSB a declarat că a identificat ceea ce a numit un alt membru al unui „grup terorist și de sabotaj” ucrainean care, potrivit acestuia, a plănuit și a executat crima.

FSB a precizat într-un comunicat că noul suspect, un bărbat născut în 1978, căruia i-a precizat identatea și căruia i-a arătat imaginea de pe camerele de supraveghere, a ajutat la asamblarea mașinii capcană într-un garaj închiriat din Moscova și a obținut documente și numere de înmatriculare false pentru femeia care a plasat bomba în mașina lui Dugina. Bărbatul a ieșit din Rusia prin Estonia cu o zi înainte de atac, a precizat FSB.

Într-o înregistrare video de 11 minute difuzată de FSB, imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum bărbatul a intrat și a ieșit dintr-un complex de garaje din Moscova, a colectat ceea ce FSB a spus că erau plăcuțe de înmatriculare false și a ieșit din Rusia în primele ore ale zilei de 19 august, cu o zi înainte ca Dugina să fie ucisă.

De asemenea, imaginile de pe camerele de supraveghere au arătat-o pe femeia ucraineană acuzată de FSB că a plasat mașina capcană mergând într-o zonă în care erau parcate mașini la un festival la care Dugina a participat cu puțin timp înainte de a fi ucisă. FSB a declarat că femeia ucraineană a supravegheat-o pe Dugina, s-a asigurat că aceasta a plecat de la festival, apoi a urmărit-o cu mașina și a detonat mașina capcană.

author avatar
Tudor Borcea
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger