AcasăȘTIRI EXTERNETwitter suspendă definitiv contul „Șoșoacei” anti-vaccin din Congresul SUA

Twitter suspendă definitiv contul „Șoșoacei” anti-vaccin din Congresul SUA

Twitter suspendă definitiv contul „Șoșoacei” anti-vaccin din Congresul SUA

Marjorie Taylor Greene, aleasă republicană în Camera Reprezentanților din Congresul SUA, și-a văzut duminică, 2 ianuarie, contul Twitter închis definitiv de rețeaua de socializare. Acesta din urmă o acuză că a difuzat informații false despre pandemia Covid-19.

Twitter a anunțat duminică că a suspendat definitiv unul dintre conturile lui Marjorie Taylor Greene, acuzată de încălcarea regulilor rețelei de socializare privind informarea cu privire la pandemia Covid-19.

Anti-vaccin și pro-Trump

Rețeaua de socializare i-a închis contul personal, @mtgreenee, pe care această ferventă susținătoare a lui Donald Trump, cunoscută pentru excesele sale, a transmis în special numeroase informații false despre vaccinul anti-Covid-19 sau a comparat măsurile restrictive cu persecuțiile naziste asupra evreilor.

Marjorie Taylor Greene, care a preluat și acuzațiile de fraudă electorală fluturate fără dovezi de fostul președinte, va avea acces totuși la contul său de ales în Camera Reprezentanților @RepMTG, pe care l-a folosit până acum mai puțin.

Twitter nu a precizat ce mesaje au fost problematice, dar s-a referit într-o declarație la „sistemul său de penalizare” treptat, care impune mai multe încălcări înainte de suspendarea unui cont, scrie AFP.

„Twitter este dușmanul Americii”

Taylor Greene își văzuse deja contul blocat timp de o săptămână, în august, deoarece a postat pe Twitter că vaccinurile „nu funcționează”. Sâmbătă, ea menționase din nou, fără nici un element de fapt, „un număr extrem de mare de decese din cauza vaccinului împotriva Covid-19”.

Duminică, Marjorie Taylor Greene a criticat aspru sancțiunea: Twitter „este un dușman al Americii și nu poate înfrunta adevărul”, a scris ea într-un comunicat. „Este în regulă, am să arăt Americii că nu avem nevoie de ei”.

Rețeaua de socializare l-a interzis și pe Donald Trump după asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021, de către susținătorii săi pe care i-a instigat evocând „alegeri furate”.

author avatar
Tudor Borcea
284 afisari

2 COMENTARII

  1. Nesimțitul cu cioc de satană de la twitter e un satanist „progresist” care pune umărul serios la distrugerea SUA!

  2. Borcea, magraon waxxxeristoid, ce-ar fi ca a treia doză să ți-o bagi în tâmplă, să scăpăm de „articolele” tale idioate!?

    Oricum, muricanezii bătuți în cap încă nu realizează cât de toxice sunt fieisbuciucul, twitter-ul și alte astfel de mizerii de „socializare”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger