AcasăȘTIRI EXTERNETwitter: Elon Musk dă înapoi în fața valului de proteste. Patronul Tesla...

Twitter: Elon Musk dă înapoi în fața valului de proteste. Patronul Tesla a făcut anunțul

Twitter: Elon Musk dă înapoi în fața valului de proteste. Patronul Tesla a făcut anunțul / Foto: Facebook

După ce a suspendat mai jurnaliști de pe Twitter, Elon Musk a dat în cele din urmă înapoi în fața valului de proteste. Miliardarul spune că a reactivat conturile suspendate.

Elon Musk a anunțat, sâmbătă, că vor fi reactivate conturile de Twitter ale jurnaliștilor care au fost suspendate în urma unei controverse legate de publicarea unor date privind deplasările avionului miliardarului.

„Poporul” iarăși „a vorbit”

„Poporul a vorbit. Conturile care au dezvăluit mișcările mele vor fi reactivate acum”, a scris pe Twitter noul proprietar al rețelei de socializare, care fusese amenințat vineri cu sancțiuni de către Uniunea Europeană. La rândul ei, ONU denunțase „un precedent periculos” prin această suspendare.

Elon Musk lansase un sondaj pe Twitter în care întreba dacă ar trebui să restabilească conturile suspendate imediat sau în decurs de o săptămână. Aproape 59% din cele 3,69 milioane de persoane care au participat la sondaj au spus că ar trebui să le restabilească imediat, informează Ouest-France.

Mai mulți jurnaliști americani au fost suspendați de pe rețeaua de socializare. Printre aceștia se numără angajați ai unor instituții media precum CNN (Donie O’Sullivan), New York Times (Ryan Mac), Washington Post (Drew Harwell) și jurnaliști independenți.

Unii au scris pe Twitter despre decizia de miercuri a companiei de a suspenda contul care raporta automat călătoriile cu avionul privat ale patronului Tesla. Musk i-a acuzat că i-au pus în pericol siguranța sa și a familiei sale. El a afirmat miercuri, într-un tweet, că o mașină cu unul dintre copiii săi la bord a fost urmărită în Los Angeles de „un hărțuitor nebun”, creând aparent o legătură de cauzalitate cu poziționarea în timp real a avionului său.

author avatar
Tudor Borcea