AcasăȘTIRI EXTERNETurnul Eiffel, în pericol! La Paris se vorbește despre pericolul ca simbolul...

Turnul Eiffel, în pericol! La Paris se vorbește despre pericolul ca simbolul orașului să se prăbușească! – VIDEO

turnul eiffelTurnul Eiffel / foto: curiozitati.md

Turnul Eiffel va trece printr-o schimbare radicală. Cel mai cunoscut simbol al Franței va fi vopsit într- nouă culoare după mai bine de 50 de ani. Parizienii îl pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Construcția emblematică a Parisului va fi vopsit într-o nuanță distinctă de auriu. Nu numai cî cele 19 straturi de vopsea anterioare vor fi îndepărtate, dar turnul va pierde și celebra culoare maro pe care a purtat-o din 1968.

Turnul Eiffel, renovare totală

Jurnaliștii de la marianne.net notează că această renovare – a 20-a – va fi nu numai cea mai scumpă, „ci probabil și cea mai ineficientă din istoria sa”.

Potrivit unor surse, simbolul Parisului este într-o stare foarte proastă. Din 2010, mai multe rapoarte pe care autoritățile au refuzat să le publice au avertizat despre defecte de întreținere și amploarea pagubelor.

„Am văzut Notre-Dame arzând, vom vedea căzând Turnul Eiffel?”, se întreabă jurnaliștii Marianne. Potrivit mai multor relatări, cel mai cunoscut monument francez se află de câțiva ani într-o stare foarte degradată și întreținerea sa lasă de dorit. Cea de-a 20-a campanie de revopsire, lansată în 2018 în așteptarea Jocurilor Olimpice, și-a propus să remedieze acest lucru și să se muncească de două ori mai mult, dar s-a transformat într-un fiasco.

Simbolul Parisului se află într-o stare jalnică

„În situație de urgență, pe alocuri, un simplu strat de vopsea este doar aplicat pe straturile existente, care se descuamează și nu țin, e o erezie”, denunță un specialist în aceste probleme, „deranjat” de alegerile tehnice actuale.

În unele locuri, a apărut rugina și mănâncă fierul monumentului ca termitele din lemn. Nu va cădea în perioada următoare, dar Turnul Eiffel se află într-o stare jalnică, apreciază specialiștii.

author avatar
Andreea Vlad
637 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger