AcasăȘTIRI EXTERNETurismul post-Covid va fi virtual?

Turismul post-Covid va fi virtual?

Pandemia prin care trecem a avut un impact puternic asupra economiei mondiale, sectorul turistic a suferit în special din cauza opririi călătoriilor și a neîncrederii în locurile publice. În fața constrângerilor, ralitatea virtuală s-a dovedit o variantă de succes.

Până la izbucnirea crizei sanitare, utilizarea turului virtual a fost încă un obiect de studiu și experimentare pentru site-urile turistice sau companiile de turism, folosită în special ca instrument promotional. În Franța, odată cu instaurarea restricțiilor, Muzeul Luvru a atras astfel 10 milioane de vizitatori online (gratuit) în două luni, comparativ cu 14 milioane de vizite fizice în 2019. Cu toate acestea, principiul accesului liber pe internet se opune abordării economice pe care ar putea să o pună în aplicare un muzeu public. Aceste tururi virtuale adoptate în mod implicit în timpul închiderii deschid calea către un nou tip de servicii culturale: aproximativ douăzeci dintre cele mai mari muzee din lume s-au angajat în aventura vizitelor online, notează Ouest-France. Alegerile tehnice rămân foarte variate –  nu toate solicită soluții captivante, dar experimentarea pe scară largă face posibilă utilizarea acestei tehnologii pentru milioane de utilizatori.  Pe de altă parte, mai multe studii au arătat că rezistența turiștilor la destinații „sensibile” este lungă. Egiptul, de exemplu, nu și-a recăpătat niciodată prosperitatea turistică  de înainte de tulburările geopolitice. De acum, temerile pentru sănătate, reale sau percepute, pot încuraja, prin urmare, vizitele virtuale pe site-uri, această soluție fiind lipsită de riscuri.  De asemenea, mai multe municipalități (Veneția, Split, Barcelona, ​​Phuket etc.) încearcă un nou model economic pentru a stăvili fluxul necontrolat de turiști. Se speră ca tururile virtuale să-i mulțumească pe rezidenții locali, copleșiți de asaltul vizitatorilor. În cele din urmă, turul virtual are puterea de a democratiza un lux rezervat până acum unei minorități: vizita privată a unui loc. Acest lucru se face de ani de zile pentru jocurile online, iar tehnologia rămâne aceeași pentru un muzeu sau un site. Echipamentele de imersie (din nou dedicate jocurilor online) vă permit acum să mergeți și să vă deplasați aproape ca într-un mediu real. De câțiva ani, platforma YouTube oferă un canal dedicat videoclipurilor 360 ° și VR, mii de site-uri și experiențe sunt astfel accesibile gratuit.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
171 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da da daca vrei sa mergi la Maiami ie ie iei primul si si site la indemana i intri fa fa fain frumos ai a a ai ajuns la Maiami ce ce ce atata cheltuiala heh bataie de ca ca cap.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger