AcasăȘTIRI EXTERNETurismul, miza Europei

Turismul, miza Europei

Vara este perioada maximă a turismului în Europa, restabilirea acestui sector este o necesitate urgentă pe continent. Chiar și în cazul în care unele țări își redeschid economiile, coronavirusul s-a asigurat totuși că vara aceasta și numeroasele vacanțe pe care oamenii le-au rezervat nu vor merge mai departe așa cum a fost planificat.

Europa nu își poate permite acest lucru, este pusă în fața salvării a milioane de locuri de muncă în turism, dorinței de a salva economia și a preveni reapariția virusului. Se pune întrebarea dacă disponibilitatea guvernelor europene, a companiilor aeriene și a industriei turistice să redeschidă se potrivește cu cea a turiștilor. În acest an, călătoriile se confruntă cu o criză fără precedent. Industria va pierde până la 100 de milioane de joburi din cauza pandemiei, când rutele internaționale se vor relua, vor trebui să lupte cu un peisaj cu totul nou. Companii aeriene la marginea falimentului, hoteluri și restaurant închise sau funcționând la jumătate de capacitate. Se adaugă noile reguli de securitate sanitară, distanțare sociale, măști pe față – orientări radicale. Multe țări inclusiv Franța, Italia și Spania, sunt încă sub o anumită formă de blocaj. Libertatea de mișcare între statele membre ale UE – unul dintre pilonii centrali ai blocului – rămâne suspendată. În timp ce unele țări își reduc treptat restricțiile , rămân temerile că revenirea prea bruscă la normal ar putea duce la un nou val de infecții, determinându-le să se închidă din nou. Dar poate cea mai promițătoare soluție discutată de liderii europeni chiar acum este conceptul de „bule de călătorie” sau alianțe între țări cu rate de infecție la fel de scăzute, așa cum au făcut-o țările baltice. O altă idee este clasificarea diferitelor regiuni europene –  o etichetă verde pentru zonele în persistă cazurile de coronavirus și o etichetă roșie unde nu sunt. Acest tip de etichetare este deja încercat în Franța și un sistem similar a fost implementat în Spania. Oricât de pregătiți ar fi guvernele și operatorii pentru a-i primi pe călători înapoi, nu există nicio garanție că turiștii înșiși se vor simți la fel – cel puțin nu imediat. Un studiu recent realizat de Asociația Internațională a Transportului Aerian (citat de The Atlantic) a constatat că 60% dintre cei chestionați ar aștepta până la două luni pentru a relua călătoriile aeriene; 40 la sută au spus că vor aștepta cel puțin șase luni.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
172 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu stiu daca al arde pe cineva in cur sa viziteze ceva acum. E CA EI CUM DUPA RAZBOIUL 2 INVITAI BATRANII LA BAI DE NAMOL…

  2. Psihologic nu poti sa sari de la agonie la extaz. Poate odată cu tratamente speciale poate la inventia unui vaccin… Asta poate dura ani. Dar poti salva ceva prin incurajarea drumetiilor de weekend in jurul localitatilor de bastina.. Cam atat din pacate pt turism.

  3. Sa mergi la mare fara restaurant, club, bar si disco e tot la fel cum mergi la înmormântare fara pomana… N-are sens.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger