AcasăȘTIRI EXTERNETurismul cu cortul a explodat. Covid-19 rupe stocurile

Turismul cu cortul a explodat. Covid-19 rupe stocurile

Turismul cu cortul a explodat. Covid-19 rupe stocurile

Milioane de turiști din Marea Britanie caută acum sejururi ieftine, fără prea multe riscuri asociate cu Covid-19.

Din cauza variantelor extrem de contagioase și a campaniilor de vaccinare întârziate, este acum clar pentru britanici că visul unei veri fără Covid-19 este doar o fantezie.

Deficit de materiale de camping

În timp ce pandemia a lovit puternic portofelele multor gospodării, milioane de turiști caută acum sejururi ieftine, fără prea mult risc de contagiune.

Astfel că turismul de camping a explodat, în ideea de a petrece o vacanță fără aglomerație și departe de freamătul marilor stațiuni estivale. Doar că doritorii de camping au devenit atât de numeroși încât cererea a depășit în scurt timp oferta.

„Am fost surprinși de cerere”, explică Chris Allen, directorul filialei  camping a Decathlon UK. „Anul acesta a fost foarte puternic, chiar credem că este cel mai bun din toate timpurile pentru acest sector”, a adăugat el. Și asta, în ciuda vremii posomorâte din Anglia, scrie Slate.

Furnizorii sunt depășiti

Potrivit The Guardian, vânzările de corturi familiale, între aprilie și mijlocul lunii iulie, au crescut cu 70% comparativ cu aceeași perioadă pre-pandemică. Pilote duble, saltele gonflabile, totul se vinde mai bine decât înainte. Vânzările aragazelor portabile au crescut cu 150%.

Prin urmare, industria de profil este încântată, dar întâmpină greutăți. Decathlon a explicat că furnizorii săi nu sunt în măsură să țină pasul cu cererea, iar marca sportivă a trebuit să apeleze la noi mărci pentru a păstra stocurile.

Rezervările cu crescut cu 233%

În ciuda acestor eforturi, o serie de articole, inclusiv corturi și scaune de camping, sunt sold out în cea mai mare parte a țării.

Furnizorii sunt prinși între cererea puternică și dificultățile de producție și livrare legate de Covid-19 și consecințele blocării Canalului Suez.

Nu aceste inconveniente îi împiedică însă pe britanici să adopte campingul. Pitchup.com, o  platformă de rezervare pentru locuri de camping, a declarat că rezervările în Marea Britanie au crescut cu 233% față de anul trecut.

author avatar
Tudor Borcea
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger