AcasăȘTIRI EXTERNETurism sub Covid-19. În premieră, Bali îi expulzează pe turiștii care nu...

Turism sub Covid-19. În premieră, Bali îi expulzează pe turiștii care nu poartă măști

Turism sub Covid-19. În premieră, Bali îi expulzează pe turiștii care nu poartă măști

Arhipelagul asiatic, care și-a întărit recent regulile în fața răspândirii variantei Delta, a pus deja pe avion vizitatori surprinși fără măști în locuri publice. O premieră.

Mai mulți turiști străini au fost expulzați de pe insula indoneziană Bali, luni, 12 iulie, după ce au fost prinși fără măști, în condițiile în care Indonezia se confruntă cu un focar de Co vid-19 provocat de varianta Delta a a coronavirusului.

„Toleranță zero”

Trei turiști din SUA, Rusia și Irlanda au fost plasați pe zboruri către țările lor de origine după ce au fost prinși fără măști în locuri publice, încălcând noile reguli de „toleranță zero” adoptate în Bali, potrivit autorităților.

„Au încălcat normele sanitare de bază care necesită purtarea unei măști în această perioadă de stare de urgență”, a declarat Jamaruli Manihuruk, șeful administrației judiciare din Bali, scrie Liberation.

O rusoaică care a refuzat să respecte carantina după ce a fost testată pozitiv va fi, de asemenea, expulzată, de îndată ce nu mai poartă virusul, a adăugat el. Acești patru turiști străini sunt primii deportați pentru încălcarea noilor reguli în vigoare în Bali.

Val de infectări zilnice

Indonezia, a patra țară cu cea mai mare populație din lume, de aproape 270 de milioane de oameni, a înregistrat un record de 40.427 de cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, precum și 891 de decese. Numărul cazurilor zilnice a crescut de patru ori în mai puțin de o lună.

Noile norme, mult mai stricte, de distanțare socială vor rămâne în vigoare în Indonezia cel puțin până la 20 iulie. Insula Bali a fost până acum mai puțin afectată decât restul țării, dar numărul persoanelor infectate crește în fiecare zi. Insula a înregistrat în total 56.000 de cazuri și 1.648 de decese.

author avatar
Tudor Borcea
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger