AcasăȘTIRI EXTERNETurcia și Serbia denunță „provocarea” Occidentului față de Rusia / Erdogan spune...

Turcia și Serbia denunță „provocarea” Occidentului față de Rusia / Erdogan spune cine e vinovat de criza energetică din Europa

Turcia și Serbia denunță „provocarea” Occidentului față de Rusia / Erdogan spune cine e vinovat de criza energetică din Europa / Foto: Facebook

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a atacat din nou, miercuri, Europa pentru modul în care gestionează criza energetică.

Săptămâna aceasta, Tayyip Erdogan a acuzat deja țările occidentale în legătură cu criza energetică și prețul facturilor. Țările occidentale se fac vinovate de „provocare” față de Rusia, a declarat miercuri, la Belgrad, în Serbia, liderul de la Ankara.

„Europa culege ce a semănat”

„Pot spune foarte deschis că nu cred că atitudinea actuală a Occidentului (…) este cea corectă. Occidentul duce o politică bazată pe provocare”, a declarat șeful statului turc, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său sârb Aleksandar Vucic, ca răspuns la o întrebare despre criza energetică din Europa.

„Atâta timp cât veți încerca să duceți un astfel de război provocator, nu veți putea obține rezultatele dorite”, a adăugat el.

„Noi, Turcia, am menținut întotdeauna o politică de echilibru între Rusia și Ucraina”, a adăugat el, informează La Dernière Heure. Deși a furnizat Kievului drone militare, Turcia a refuzat să se alăture sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei după începerea ofensivei sale în Ucraina.

Marți, președintele pusese deja criza energetică din Europa pe seama sancțiunilor împotriva Rusiei, reluând un argument al Kremlinului. „Europa culege ceea ce a semănat. Atitudinea Europei față de Putin și sancțiunile l-au determinat, fie că ne place sau nu, să spună: „Dacă tu faci așa, eu voi face așa”, a declarat Erdogan la Ankara.

author avatar
Tudor Borcea