AcasăȘTIRI EXTERNETurcia şi-a schimbat numele. Motivul e hilar: ca să nu mai fie...

Turcia şi-a schimbat numele. Motivul e hilar: ca să nu mai fie confundată cu un „curcan”

Turcia, pilon NATO, condamnă atacarea Ucrainei. Mesajul lui Erdogan către Putin

Statul turc a anunţat, oficial, că a început procesul de modificare al numelui ţării. Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a expediat o scrisoare la Naţiunile Unite în care cere în mod oficial ca ţara sa să fie denumită „Türkiye”.

Motivul? Pentru a scăpa de conotaţiile negative care îi sunt asociate, şi pentru a nu mai exista confuzia cu un curcan ( în limba engleză cuvântul „turkey” înseamnă „curcan”).

Turcia se va numi „Türkiye”

Agenţia Anadolu a comunicat că Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Antonio Guterres, a confirmat primirea scrisorii miercuri. Agenţia l-a menţionat pe Dujarric afirmând că modificarea numelui a intrat în vigoare „din momentul” în care a fost primită scrisoarea.

Türkiye este cea mai bună reprezentare și expresie a culturii, civilizației și valorilor poporului turc”, a spus Recep Tayyip Erdogan în decembrie.

Ca parte a rebrandingului, „Made in Türkiye” va apărea pe toate produsele exportate, iar în ianuarie a fost lansată o campanie de turism cu sloganul „Hello Türkiye”.

author avatar
Andrei Ștefan
959 afisari

1 COMENTARIU

  1. 1. ei si-au spus asa,
    vezi „made in turkey”
    2. e treaba noastra cum le spunem,
    maine-poimanine or avea si ei pretentzia ca se trag direct din Biblie…….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger