AcasăȘTIRI EXTERNETurcia, pilon NATO, condamnă atacarea Ucrainei. Mesajul lui Erdogan către Putin

Turcia, pilon NATO, condamnă atacarea Ucrainei. Mesajul lui Erdogan către Putin

Turcia, pilon NATO, condamnă atacarea Ucrainei. Mesajul lui Erdogan către Putin

Acțiunea militară a Rusiei împotriva ucrainei este „inacceptabilă”, a condamnat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a condamnat joi Rusia pentru atacul său împotriva Ucrainei.

Operațiunea Rusiei „încalcă dreptul internațional și reprezintă o amenințare la adresa stabilității regionale”, potrivit lui Erdogan

Ankara sprijină suveranitatea Kievului

Liderul turc a prezidat o ședință a Consiliului Național de Securitate după ce a vorbit joi la telefon cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Ankara a cerut Moscovei să caute reconcilierea cu Kievul pe baza acordului de la Minsk din 2015, scrie Russia Today.

Documentul a schițat o foaie de parcurs către pace între Kiev și cele două regiuni din Donbas care s-au revoltat împotriva guvernului central ucrainean în 2014.

Conducerea turcă a promis joi că va continua să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei.

Ankara a declarat că va lua măsuri pentru a asigura siguranța cetățenilor turci din Ucraina, precum și a tătarilor ucraineni din Crimeea, pe care turcii îi consideră un popor fratern.

author avatar
Tudor Borcea
725 afisari

3 COMENTARII

  1. Dacă face un singur comentariu prorus, lira turcească se transformă în hârtie igienică iar scaunul lui Erdogan în bombă. Cam așa stau lucrurile.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger