AcasăȘTIRI EXTERNETurcia opreşte operaţiunile de căutare a supraviețuitorilor. Care sunt provinciile exceptate /...

Turcia opreşte operaţiunile de căutare a supraviețuitorilor. Care sunt provinciile exceptate / Nou bilanț uriaș: peste 46.000 de morți

cutremurPagubele provocate de cutremurul devastator din Turcia sunt colosale. Suma este echivalentă cu 4% din PIB-ul național

Turcia a încheiat majoritatea operațiunilor de căutare și salvare, la aproape două săptămâni după ce un cutremur devastator de 7,8 grade pe scara Richter a ucis zeci de mii de oameni, a declarat autoritatea de gestionare a dezastrelor din țară.

Eforturile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare în 40 de clădiri din două provincii, Kahramanmaraș și Hatay, a declarat șeful agenției, Yunus Sezer, potrivit agenției de presă de stat Anadolu.

Salvatorii mai activează în provinciile Kahramanmaras şi Hatay

„Într-un număr mare de provincii, eforturile de căutare s-au terminat. Ele vor continua în provinciile Kahramanmaras şi Hatay, în jurul a 40 de clădiri”, a declarat Yunus Sezer, directorul AFAD, potrivit CNN.

Supraviețuitorii au continuat să fie găsiți în viață sub dărâmături de când a avut loc cutremurul. Sâmbătă, un cuplu și copilul lor în vârstă de 12 ani au fost salvați în Hatay, la 296 de ore după cutremur, a informat Anadolu. Copilul a murit ulterior.

Niciun alt supravieţuitor nu a mai fost descoperit sub ruine în ultimele 24 de ore, după salvarea unui cuplu în Antakya, capitala provinciei Hatay, sâmbătă, la 296 de ore după cutremurul devastator din 6 februarie.

În ultimele trei zile, şapte persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, toate în Antakya, inclusiv copilul acelui cuplu, care a murit la scurt timp după ce a fost salvat.

Bilanțul morților a ajuns la 46.530

În provincia Kahramanmaras, unde a fost localizat epicentrul seismului, şansele de supravieţuire par mai mici decât în Hatay din cauza frigului, întrucât temperaturile au scăzut pe timpul nopţii până la -15 grade Celsius în zonele înzăpezite precum Elbistan, precizează jurnaliştii de la AFP.

Hatay a fost una dintre cele mai afectate provincii turce afectate de cutremurul din 6 februarie. Cel puțin 80% din clădirile sale vor trebui reconstruite după ce vor fi demolate, a declarat duminică primarul provinciei, Lutfu Savas.

„Avem nevoie urgent de mai multe corturi. Va fi rece încă o lună. Oamenilor le este frică să rămână acasă, dar nu vor să-și lase animalele în urmă, mai ales în zonele urbane”, a spus el într-un interviu acordat canalului turc de știri Haberturk.

Cel mai recent număr de decese din Turcia se ridică acum la 40.689 după ce au fost raportate alte 47 de decese, numărul colectiv din Turcia și Siria crescând la cel puțin 46.530, a adăugat Anadolu.

author avatar
Andreea Vlad
256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger