AcasăȘTIRI EXTERNETurcia, gata să atace și Grecia?! Ce mesaj plin de furie a...

Turcia, gata să atace și Grecia?! Ce mesaj plin de furie a transmis Erdogan – VIDEO

Turcia, gata să atace și Grecia?! Ce mesaj plin de furie a transmis Erdogan - VIDEO / foto: Twitter @akpartyenglish

Grecia a comis un „act ostil” împotriva Turciei, susține președintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce sistemul elen antirachetă a blocat avioanele turcești.

Grecia, membră a NATO, a folosit un sistem de apărare aeriană S-300 de fabricație rusească pentru a hărțui avioanele turcești aflate într-o misiune de recunoaștere, în ceea ce Ankara a numit o „acțiune ostilă”.

Turcia și Grecia, noi dispute

„Grecia a provocat NATO și aliații prin creșterea atitudinii sale ostile, care a început cu hărțuirea spațiului aerian și a aeronavelor noastre, până la nivelul blocării radarului S-300”, a spus Erdogan, potrivit Direcției de Comunicații din Turcia.

La începutul acestei săptămâni, Agenția Anadolu a raportat că avioanele turcești de deasupra Mării Egee și estul Mediteranei au fost hărțuite de un sistem grec de apărare aeriană S-300, conform The Jerusalem Post.

Atena acuză Ankara că survolează insulele grecești

Incidentul a avut loc pe 23 august, când sistemul de rachete S-300 al Greciei de pe insula Creta a pus un dispozitiv de blocare a avioanelor F-16 turcești care zburau la 10.000 de metri la vest de Rodos, au declarat surse din Ministerul turc al Apărării.

Presa grecească a raportat că surse militare grecești au negat informațiile turcești, spunând că niciun sistem S-300 nu a fost activat în ziua și ora raportate.

author avatar
Andreea Vlad