AcasăȘTIRI EXTERNETurcia, gata să atace și Grecia?! Ce mesaj plin de furie a...

Turcia, gata să atace și Grecia?! Ce mesaj plin de furie a transmis Erdogan – VIDEO

Turcia, gata să atace și Grecia?! Ce mesaj plin de furie a transmis Erdogan - VIDEO / foto: Twitter @akpartyenglish

Grecia a comis un „act ostil” împotriva Turciei, susține președintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce sistemul elen antirachetă a blocat avioanele turcești.

Grecia, membră a NATO, a folosit un sistem de apărare aeriană S-300 de fabricație rusească pentru a hărțui avioanele turcești aflate într-o misiune de recunoaștere, în ceea ce Ankara a numit o „acțiune ostilă”.

Turcia și Grecia, noi dispute

„Grecia a provocat NATO și aliații prin creșterea atitudinii sale ostile, care a început cu hărțuirea spațiului aerian și a aeronavelor noastre, până la nivelul blocării radarului S-300”, a spus Erdogan, potrivit Direcției de Comunicații din Turcia.

La începutul acestei săptămâni, Agenția Anadolu a raportat că avioanele turcești de deasupra Mării Egee și estul Mediteranei au fost hărțuite de un sistem grec de apărare aeriană S-300, conform The Jerusalem Post.

Atena acuză Ankara că survolează insulele grecești

Incidentul a avut loc pe 23 august, când sistemul de rachete S-300 al Greciei de pe insula Creta a pus un dispozitiv de blocare a avioanelor F-16 turcești care zburau la 10.000 de metri la vest de Rodos, au declarat surse din Ministerul turc al Apărării.

Presa grecească a raportat că surse militare grecești au negat informațiile turcești, spunând că niciun sistem S-300 nu a fost activat în ziua și ora raportate.

author avatar
Andreea Vlad
757 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger