AcasăȘTIRI EXTERNETurcia, care e în NATO, ÎNARMEAZĂ Rusia? Înţelegere şocantă între Putin şi...

Turcia, care e în NATO, ÎNARMEAZĂ Rusia? Înţelegere şocantă între Putin şi Erdogan

Sistemul turcesc, mai căutat decât cel american!

Războiul din Ucraina încalcă orice normă de logică. Mai nou, Kremlinul ar fi interesat să achiziţioneze de la turci drone de luptă „Bayraktar TB2“, potrivit agenţiei CNN Turk.

Subiectul ar fi fost dezbătut chiar de către cei doi preşedinţi, Recep Tayyip Erdogan şi Vladimir Putin, în timpul unei vizite la Teheran.

Firma nu vrea să vândă în Rusia

Compania care le produce este apropiată de familia liderului turc. Un important oficial al unităţii producătoare este Selcuk Bayraktar, ginerele preşedintelui turc.

Cu toate acestea, CEO-ul Baykar, Haluk Bayraktar, a spus, săptămâna trecută, într-un interviu acordat pentru CNN, că firma sa nu va vinde niciodată arme Rusiei.

„Nu le-am livrat sau furnizat [rușilor] nimic și nu vom face niciodată un asemenea lucru. Noi susținem Ucraina, susținem suveranitatea sa, susținem lupta sa pentru independență”, a afirmat Haluk Bayraktar, CEO-ul companiei din Istanbul.

Vor să ajute poporul ucrainean

Familia care produce armele „Bayraktar TB2“ susţine că nu vrea decât să ajute poporul ucrainean. „Este o invazie ilegală, așadar TB2 ajută onorabilul popor ucrainean să își apere țara”, afirmă Selcuk Bayraktar.

Dronele Baykar erau vândute în Ucraina înainte de invazia rusească. Potrivit ministrului ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, de la începutul conflictului, 50 de drone au fost primite de la începutul conflictului.

author avatar
Andrei Ștefan
966 afisari

9 COMENTARII

  1. Orice fel de drone sunt USELESS OBSOLETE……tot ce ai nevoie este o retea de radar performanta si niste arme cu EMP ghidate de radar.Pe rusi nu-i duce capul ca au creierii imbibati cu vodka.Eu as fi dat jos tot ce zboara indiferent de viteza si altitudine.Grecilor daca platiti bine va garantez ca nici cu un miliard de drone turcii nu va vor deranja vreodata.

    • Un puls EMP se deplaseaza cu viteza de 3x10la puterea8 m/s….Adica vreo 90.000Mach…..ma indoiesc ca dronele turcesti zboara mai repede.Erdogane inchide dracu fabrica aia de fiare vechi.Sau e buna ca si antrenamente live…ne jucam de-a ratele si vanatorii….Maca maca uite-o drona…ha ha ha

  2. Parca rusii voiau sa ia de la iranieni. Acum vor de la turci? Le-or place astea musulmane, or fi mai „radicale”.

  3. da asa e cum zice omu, ,ii ajuta pe ucrainieni ca sa isi apere tara, plus teritoriile ce apartin altor state ( Romania Polonia etc etc ) este?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger