AcasăȘTIRI EXTERNETurcia ANULEAZĂ exerciții NATO în Marea Neagră / Anunț șocant la Ankara

Turcia ANULEAZĂ exerciții NATO în Marea Neagră / Anunț șocant la Ankara

Turcia ANULEAZĂ exerciții NATO în Marea Neagră / Anunț șocant la Ankara

Din cauza obligațiilor Convenției de la Montreux, Turcia a anulat sau a amânat anumite exerciții NATO planificate în Marea Neagră, a anunțat ministrului turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

Ministrul a mai declarat că Occidentul este îngrijorat de refuzul Turciei, important pilon NATO,  de a impune sancțiuni Moscovei, dar Ankara nu-și va schimba poziția.

„Jucăm un rol important”

„Dacă ne-am fi alăturat sancțiunilor, nu am fi putut îndeplini rolul de mediere pe care îl avem acum. Am aplicat Convenția de la Montreux pentru navele de război, dar spațiul aerian, acel coridor, trebuie să îl menținem deschis. În afara convenției, au existat cereri din partea Rusiei, a Statelor Unite pentru ca navele să treacă. În conformitate cu convenția, am anulat sau am amânat exercițiile NATO planificate. Jucăm un rol important și ne îndeplinim obligațiile”, a declarat Cavusoglu.

Ankara a indicat de la început că se va alătura sancțiunilor ONU doar dacă acestea vor fi impuse oficial Rusiei, potrivit lui Cavusoglu. „Toată lumea poate acum să impună sancțiuni asupra oricui dorește. Asta este treaba lor. Noi am ales rolul de mediator, încercăm să facem lucrurile mai ușoare. Iar această poziție este bine primită în UE, în lume”, a adăugat el.

Cu toate acestea, ministrul subliniază că politica Turciei de a nu se alătura sancțiunilor împotriva Rusiei nu implică faptul că acestea pot fi eludate prin intermediul Ankarei, informează Republic World.

Prin Convenția de la Montreux (acord încheiat în 1936 la Montreux, Elveția), Turcia a obținut controlul asupra strâmtorilor Bosfor și Dardanele, inclusiv dreptul de a limita sau bloca nave de război care nu aparțin statelor riverane.

author avatar
Tudor Borcea
1.760 afisari

11 COMENTARII

  1. Sînt TOȚI în aceiași bască. Nu plecați după fentă, nu vă lăsați făcuți din vorbe!
    Mai e posibilitatea ca să fie neînțelegeri între cei ce conduc lumea din umbră. Dacă vreo parte ne cîntă-n strună nu este că țin la noi, vor doar să se foloseacă de noi.

  2. ZIARE.COM UN SITE DE EXCREMENTE
    FALSI JURNALISTI CE SI-AU CREAT SUTE DE CONTURI FALSE SI VA CENZUREAZA SI VA INJURA

    • Huliganii procriminalitate impotriva umanitatii americana nu sunt oamnei, nu sunt europeni, ci doar slugi ai bestialitatii americane.Ai dovezi la ceea ce scrii mizerabil?

      • Bosorogule , mars pe zoaie.com la halit rahat , ca esti bine cotat si bine punctat cu Klonele tale , zaaat , hoit infect

  3. Pentru cocalarii procriminalitate NATO, Convenția de la Montreux cu privire la statutul strâmtorilor este un acord din 1936, încheiat la Montreux în Elveția, prin care Turcia obține controlul asupra strâmtorilor Bosfor și Dardanel Conferința privind regimul strâmtorilor Mării Negre a avut loc între 22 iunie — 21 iulie la Montreux (Elveția). La ea au participat Turcia, URSS, Marea Britanie, Franța, Bulgaria, România, Grecia, Iugoslavia, Australia și Japonia. Conferința a fost convocată de către Turcia în scopul revederii acordului strâmtorilor, adoptat la Conferința de la Lausanne din 1922-23. Convenția de la Montreux a conferit Turciei dreptul de a militariza zona strâmtorilor în situație de conflict armat

  4. Un singur lucru sa ne explici.Ce cauta Australia ,Marea Britanie,Franta sau Japonia intr-un tratat privind Marea Neagra?Din cate stim nu sunt tari riverane.

  5. Nu stiu sa-ti raspund , ai rabdare pana primesc raspunsul de la Raion , io sunt un birlic care joc in telefonul fara fir ……hihihihihihi

  6. e perfect normal,
    Turcia a suferit tentativa de lovitura de stat de la 15 iulie 2016,
    TURCIA STIE!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger