AcasăȘTIRI EXTERNETsunami pe Wall Street! Cum a pierdut BlackRock 1,7 tril. $ în...

Tsunami pe Wall Street! Cum a pierdut BlackRock 1,7 tril. $ în numai 6 luni

Multinaționala americană BlackRock de gestionare a investițiilor este obișnuită să doboare recorduri. Cel mai mare administrator de active din lume a fost prima firmă care a depășit 10 trilioane de dolari de active gestionate.

Dar anul acesta, gigantul de pe Wall Street condus de Larry Fink a atins un alt record, din păcate negativ: cea mai mare sumă de bani pentru clienți pierdută de o singură firmă în numai șase luni, notează Bloomberg.

BlackRock a pierdut încrederea investitorilor

În prima jumătate a acestui an, BlackRock a pierdut 1,7 trilioane de dolari. În timp ce firma a căutat rapid să arunce vina pe situația pieței din 2022, vestea nu este de bun augur pentru investitori.

Cu toate acestea, CEO-ul BlakRock este relaxat. Aspectele economice care afectează în prezent economia SUA sunt reparabile pe termen lung, ceea ce înseamnă că investitorii își pot permite să se relaxeze puțin, a declarat miercuri CEO-ul BlackRock, Larry Fink, lui Jim Cramer de la CNBC.

O persoană cu adevărat faimoasă m-a sunat, intrând în panică, „ce ar trebui să fac, trebuie să ies, nu pot suporta, nu pot suporta”. Și i-am spus „du-te în vacanță”, a spus Fink într-un interviu la „Mad Money”.

Blackrock anunță o investiție colosală în energie

Blackrock a anunțat o investiție de 700 de milioane de dolari în cea mai recentă inovație din industria energetică. După cum a raportat în exclusivitate Wall Street Journal , cel mai mare administrator de active din lume va cumpăra Vanguard Renewables , o companie americană care transformă deșeurile alimentare și gunoiul de grajd în gaze naturale regenerabile (RNG).

Odată cu creșterea prețurilor din cauza scăderii ofertei și a războiului din Ucraina, gazele naturale atrag atenția mai multor investitori. În plus, soluția de ultimă generație a companiei americane oferă pieței un produs durabil, reducând în același timp risipa alimentară.

Pe scurt, o oportunitate foarte relaxantă: pe lângă cele 700 de milioane de dolari deja alocate pentru achiziție, potrivit unor surse, Blackrock ar putea investi încă un miliard pentru extinderea Vanguard Renewables.

Înființată în 2014, compania este în prezent unul dintre principalii jucători din sector și datorită finanțării managerului de active își propune să crească numărul de digestoare anaerobe la 100 până în 2026. O uzină de această dimensiune ar fi suficientă pentru a furniza energie la 100.000 de locuințe.

author avatar
Andreea Vlad
985 afisari

3 COMENTARII

  1. Lasa ca vine alta criza si alte masuri exceptionale si vor arunca cu inca ceva trilioane in buzunarul lor

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Situație catastrofală în MAI. Plecare masivă a polițiștilor din sistem

Ministerul Afacerilor Interne a cerut Guvernului să deblocheze 5.200 de posturi vacante, arătând că deficitul de personal s-a accentuat după plecările masive din sistem,...

Doamna Ursula bate câmpii: “Folosiți profiturile din activele rusești înghețate pentru a înarma Ucraina”

Potrivit Ursulei von der Leyen, profiturile neașteptate din activele înghețate ale Rusiei ar trebui folosite pentru a sprijini Ucraina prin cumpărarea de arme. Numai...