AcasăȘTIRI EXTERNETrump vroia să vândă o parte din teritoriul SUA

Trump vroia să vândă o parte din teritoriul SUA

Donald Trump a luat în calcul ideea de a vinde Puerto Rico în 2017, după ce insula a fost devastată de uraganul Maria, a declarat pentru New York Times fostul secretar de Interne american, Elaine Duke.

Duke a spus că „ideile inițiale ale președintelui erau mai degrabă de om de afaceri”, liderul republican întrebându-se dacă „Putem să obținem electricitate din altă parte?” sau „Putem să vindem insula?” pentru „a scăpa de acest activ”. Cu toate acestea, Elaine Duke a precizat că ideea de a vinde teritoriul SUA nu a fost niciodată luată în considerare sau discutată în mod serios după ce a fost ridicată de Donald Trump. Uraganul Maria a lovit Puerto Rico în septembrie 2017 și a provocat un număr de 2.982 de decese și 90 de miliarde USD daune, potrivit datelor oficiale. Trump a criticat oficialii portoricani pentru gestionarea fondului de ajutor pe care administrația sa l-a asigurat pentru recuperarea insulei. În noiembrie 2018, Casa Albă a declarat Congresului că Trump nu dorește nicio finanțare suplimentară de ajutor pentru insulă. Spania a cedat SUA Puerto Rico, în urma Tratatatului de la Paris din 1898. Portoricanii sunt cetățeni ai Statelor Unite din 1917 și se pot deplasa liber între insulă și continent.

author avatar
Radu Jacotă
266 afisari

3 COMENTARII

  1. Mai bine cumparam noi insulele, uite ma aveam si noi insulele noastre… Atunci tanti Tatoiu nu mai pierdea vremea si bani si zicea uite merg la noi la Porto Rico cursa directa Tarom ma chisi pe pandemii…

  2. jacota ziariciu antiTRUMP din redactia National și iubitor de soroș,mai scrie O MINCIUNĂ ! Cum că Trump vrea,sau vroia sa vîndă o parte din America! HUUUUOOOO MINCINOSULE,FAKE NEWS !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger