AcasăȘTIRI EXTERNETrump voia să-i trimită pe bolnavii de Covid-19 la Guantanamo

Trump voia să-i trimită pe bolnavii de Covid-19 la Guantanamo

Trump vroia să-i trimită pe bolnavii de Covid-19 la Guantanamo

Donald Trump a creat deseori controverse cu comentariile sale despre coronavirus. Reporterii de la „Washington Post” au făcut noi dezvăluiri.

La începutul crizei Covid-19, când autoritățile americane se întrebau dacă să repatrieze americanii bolnavi pentru tratament în SUA, Donald Trump a propus ca aceștia să fie izolați pe o insulă pustie sau să fie închiși la infamul penitenciar Guantanamo din Cuba.

Iată ce dezvăluie reporterii Washigton Post Yasmeen Abutaleb și Damian Paletta în noua lor carte „Nightmare Scenario: Inside the Trump Administration’s Response to the Pandemic That Changed History”.

În februarie 2020, pe măsură ce pandemia a început să bântuie lumea, principalii membri ai Casei Albe se aflau în celebra „situation room”

Când s-a pus întrebarea dacă să fie repatriați sau nu pacienți americani în Statele Unite, președintele republican ar fi avut această idee. „Nu avem o insulă a noastră? (sic) Dar Guantanamo? ”, ar fi întrebat el, scrie CNEWS.

Potrivit lui Yasmeen Abutaleb și lui Damian Paletta, participanții la reuniune au fost total surprinși de declarațiile lui Trump. Cum să ia în considerare tratarea medicală a turiștilor americani în același loc în care sunt închiși deținuții suspectați că au comis acte teroriste?

Ginerele lui Trump, numit idiot de tata socru

În plus, autorii cărții adaugă că furiile fostului președinte al SUA  președintelui cu privire la gestionarea pandemiei au fost numeroase.

Vorbind la telefon cu un membru al cabinetului său, Trump ar fi lansat, nervos: „O să pierd alegerile din cauza testelor!”. „Cine este idiotul care cerut guvernului federal să facă teste?”

Interlocutorul său i-a răspuns că nimeni altul decât Jared Kushner, ginerele lui, soțul Ivankăi Trump și consilier special la Casa Albă.

O discuție care, printre multe altele, potrivit celor doi jurnaliști, arată cât de mare a fost tensiunea la Washington în ultimul an de mandat al lui Donald Trump.

author avatar
Tudor Borcea
211 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger