AcasăȘTIRI EXTERNETrump: Vă garantez că rușii și chinezii dezmembrează elicopterele Apache. Sunt foarte...

Trump: Vă garantez că rușii și chinezii dezmembrează elicopterele Apache. Sunt foarte buni la copiat

donald trumpZi istorică! Donald Trump se predă la New York. Fostul președinte american va fi pus oficial sub acuzare - FOTO/VIDEO

Fostul președinte Donald Trump a lansat un nou val de critici la adresa actualei administrații Biden, după retragerea SUA din Afganistan, abordând și subiectul sensibil al tehnicii militare pe care americanii nu au mai putut-o evacua sau distruge și care a căzut în mâinile talibanilor.

Donald Trump a dat exemplul elicopterelor de atac Boeing AH-64 Apache, „cele mai bune din lume”, care au ajuns pe mâna talibanilor.

Trump e convins că tehnica militară americană se află deja în mâinile Rusiei și Chinei, precizând că cele două state rivale se pricep foarte bine la a copia tehnologia americană, scrie DefenseRomania.

„Vor să afle informații confidențiale privind modul de fabricare”

Fostul lider de la Casa Albă învinovățește actuala administrație Biden pentru modul în care s-a desfășurat retragerea americanilor din Afganistan, la aproape două decenii de la debutul celui mai lung război din istoria Americii.

„Mă întreb cum mai poate fi recuperat echipamentul militar? Și vă garantez că Rusia și China au deja elicoptere Apache pe care le dezmembrează pentru a afla informații confidențiale privind modul de fabricare. Sunt (elicopterele Boeing AH-64 Apache) de departe cele mai bune din lume. Acum sunt dezmembrate pentru a se produce diferite copii. Rușii și chinezii sunt foarte buni la asta. Este rușinos”, a precizat Donald Trump.

După retragerea trupelor americane din Afganistan și ofensiva fulgerătoare a talibanilor care au preluat din nou controlul țării în doar câteva săptămâni, insurgenții fundamentaliști au pus mâna pe un întreg arsenal american.

83 de miliarde cheltuite pentru forțele afgane

Se estimează că Forțele Aeriene Afgane aveau înainte de căderea Kabulului operabile aproximativ 167 de avioane și elicoptere, în timp ce Fox precizează că US Army ar fi lăsat în urmă aproximativ 76 de aeronave militare, însă marea majoritate inoperabile.

Rămâne însă un semn mare de întrebare cu privire la capacitatea talibanilor de a opera aceste sisteme, însă marile probleme sunt reprezentate de mentenanță și piese de schimb.

De precizat că, potrivit Biroului Inspectoratului General pentru Reconstrucția Afganistanului, subordonat Congresului american, SUA au cheltuit aproximativ 83 de miliarde de dolari în dezvoltarea forțelor afgane, începând cu 2001, anul începerii războiului.

 

author avatar
Tudor Borcea
378 afisari

6 COMENTARII

  1. Rusia are de multă vreme elicoptere care se pisa pe apaș. Trumpeta asta de doi lei habar nu are de nimic. Rusia și China sunt pe alt drum decât cel al lăcomiei, crimei și jafului planetar. În 50 de ani vor înțelege unii cât de javre au fost acești nenorociți de peste ocean.

  2. Pulica’ blondu’, elicopterele alea tu le-ai adus acolo ma retard de Washington, acu arunci pisica moarta si imputita la Biden in curte??? Pot sa iti spun asa, mai confidential, ca nu am intalnit anu trecut un singur militar american sa voteze cu tine, si chiar nu s-au sfiit sa spuna ca ai fost o plaga pentru SUA. Vorba romanului, esti cea mai proasta cunostinta a mea…

    • @Razor
      RE: „Nu am intalnit anu trecut un singur militar american sa voteze cu tine”
      Pai daca stai numai pe buda toata ziua, ce sa intilnesti? Fa si tu un cornet ceva, ….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger