AcasăȘTIRI EXTERNETrump ține departe imigranții până anul viitor. Loteria Vizelor pentru SUA, amânată...

Trump ține departe imigranții până anul viitor. Loteria Vizelor pentru SUA, amânată din nou

donald trumpdonald trump

Donald Trump prelungește până la finalul anului măsura de suspendare temporară a imigrației în SUA, impusă în aprilie ca răspuns la pandemia de coronavirus.

Vor fi blocate în continuare cererile de Cărți Verzi (Loteria Vizelor). Cartea Verde este o viză de rezidenţă permanentă și oferă dreptul legal de a munci şi trăi permanent în SUA. Vor fi totodată restricții pentru mai multe categorii de vize, fiind afectate atât vizele celor care vor să se angajeze ca muncitori calificați, cât și necalificați.

Donald Trump suspendă vizele H-2B pentru lucrătorii sezonieri

Ordinul va suspenda majoritatea vizelor H-2B pentru lucrătorii sezonieri, inclusiv pentru cei din industria hotelieră, cu excepția celor din agricultură, industria alimentară și din domeniul sănătății.

De asemenea, vor avea de suferit cei cu vize J-1 pe termen scurt, o categorie care include studenți universitari și perechi de străini care oferă îngrijire pentru copii, dar și lucrători cu calificare tehnologică, ajutoare sezoniere neagricole, persoanele care oferă servicii de îngrijire la domiciliu și manageri.

Vizele pentru manageri și alți angajați-cheie ai corporațiilor multinaționale vor fi, de asemenea, suspendate. În schimb, profesorii și savanții nu sunt incluși în categoria celor restricționați.

SUA vor locuri de muncă pentru americani

Potrivit unui oficial de la Casa Albă, această decizie va crea locuri de muncă pentru americanii afectați din punct de vedere economic din cauza pandemiei. Este vorba despre aproximativ 525.000 de americani, potrivit CNN.

SUA a anunțat suspendarea vizelor în luna aprilie, însă restricția trebuie să se încheie luni.

author avatar
Andreea Vlad
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger