AcasăȘTIRI EXTERNETrump spune care este „singura șansă de a salva America” / Miliardarul...

Trump spune care este „singura șansă de a salva America” / Miliardarul începe campania electorală: „Sunt mai furios ca niciodată” – VIDEO

Trump spune care este „singura șansă de a salva America” / Miliardarul începe campania: „Sunt mai furios ca niciodată” - VIDEO / Foto: printscreen

Donald Trump a avertizat, sâmbătă, că viitoarele alegeri sunt singura șansă a Americii „de a salva țara”, la un miting în Carolina de Sud, după statul-cheie New Hampshire, în speranța de a-și impulsiona candidatura la Casa Albă.

„Alegerile din 2024 sunt singura noastră șansă de a ne salva țara și avem nevoie de un lider care să fie pregătit să facă acest lucru din prima zi”, a declarat Donald Trump la Columbia, în Carolina de Sud, în fața celor mai loiali aliați politici ai săi.

Confruntarea cu „forțele care ne devastează țara”

De asemenea, a abordat subiectele sale preferate, cerând restabilirea unor granițe puternice, criticând „statul profund”, establishmentul corupt și ideologia de gen care, spune el, este predată în armată.

La două luni și jumătate de la intrarea în cursa pentru alegerile din 2024, fostul președinte american a părăsit saloanele aurite ale reședinței sale din Florida pentru vizite care nu sunt întâmplătoare.

Aceste două state vor fi printre primele care își vor organiza alegerile primare republicane la începutul anului 2024. O victorie i-ar garanta lui Donald Trump un impuls valoros – și necesar – pentru viitor. „Avem nevoie de un lider care să fie pregătit să se confrunte cu forțele care ne devastează țara”, a declarat el în fața a sute de persoane din Salem, micul oraș din New Hampshire, unde Partidul Republican își ține convenția anuală, informează Le Figaro.

Dar, după ani de domnie asupra „Grand Old Party”, Donald Trump, 76 de ani, nu va păși neapărat pe teren cucerit. În acest stat de la granița cu Canada, numeroși aleși locali îi reproșează miliardarului că a afectat șansele republicanilor la recentele alegeri de la jumătatea mandatului, midterms, susținând candidați considerați prea extremiști.

Scandaluri și concurenți

Sâmbătă, Donald Trump și-a reluat marotele, repetând (fără dovezi) că alegerile din 2020 i-au fost furate și numindu-și rivalii în mod disprețuitor. De asemenea, el și-a prezentat bilanțul în materie de siguranță publică și imigrație, promițând să salveze țara „de la distrugerea de către un establishment politic corupt, radical și egoist”. „Sunt mai furios acum și mai hotărât astăzi decât am fost vreodată”, a spus el.

Pentru că, dacă oficial fostul președinte este singurul candidat republican declarat, mai mulți pretendenți din acest stat par de asemenea pregătiți să se lanseze în cursă. Începând cu fostul său guvernator, Nikki Haley, care a promis susținătorilor săi un anunț foarte curând.

De asemenea, Donald Trump a văzut cum mai mulți dintre principalii săi donatori au anunțat public că nu îi vor susține candidatura în 2024, în favoarea lui Ron DeSantis – guvernatorul Floridei și stea în ascensiune a partidului, care de asemenea nu s-a înscris oficial în cursă. Aceasta este o bătaie de cap politică de care fostul președinte, deja înconjurat de o multitudine de anchete, ar fi dorit bine să se lipsească.

În decembrie, o comisie a Congresului care a investigat responsabilitatea republicanului pentru atacul susținătorilor săi asupra Capitoliului a recomandat ca acesta să fie urmărit penal. Un judecător din Georgia a promis, de asemenea, o decizie „iminentă” în ceea ce privește activitatea sa de lobby politic în acest stat. „Aceștia sunt procurori radicali de extremă-stânga, care sunt oameni absolut oribili”, a asigurat Trump.

În pofida acestor eșecuri, Trump, a cărui cădere a fost anunțată de o mie de ori, a supraviețuit până acum tuturor scandalurilor. De asemenea, el ar putea beneficia foarte mult de viitoarea ridicare a suspendării conturilor sale de Facebook și Instagram, găsind acolo un megafon de proporții.

Joe Biden – 2024?

Donald Trump, sau altcineva, candidatul ales de tabăra republicană la finalul alegerilor primare se va confrunta cu candidatul desemnat de Partidul Democrat în noiembrie 2024. Președintele Joe Biden a declarat până acum că „intenționează să candideze din nou” și a promis că își va face publică decizia la începutul acestui an.

Arhitectura posibilei sale candidaturi începe, de asemenea, să prindă contur. Liderul octogenar se va afla marți la New York, iar vineri la Philadelphia, unde se va întâlni cu susținători bogați pentru a umple conturile partidului său.

Experții politici prezic un posibil anunț după discursul său despre starea Uniunii, tradiționalul discurs de politică prezidențială adresat legislatorilor, programat pentru 7 februarie.

author avatar
Tudor Borcea