AcasăȘTIRI EXTERNETrump și Biden, doi actori de reality show expirați

Trump și Biden, doi actori de reality show expirați

Cu finaliști precum Donald Trump și Joe Biden alegerile prezidențiale din SUA dau senzația competiției populare de talente, America’s Got Talent (AGT).

La fel ca reality show-ul TV, Convențiile democraților și republicanilor s-au concentrat exclusiv pe talentul și caracterul candidaților sau lipsa acestora, mai degrabă decât pe orice care seamănă cu substanța politică sau o agenda responsabilă. Aceste lucru este consolidat de mass media care se concentrează în principal pe cote, prin difuzarea zilnică a sondajelor. Alegerile nu numai că oferă conținut gratuit pentru presa corporativă, dar neprevăzutul din publicitatea din campanie face din ce în ce mai profitabil să le tratezi ca pe o dramă TV de realitate, comentează AlJazeera.

Astăzi, alegerile și acoperirea lor sunt centrate aproape exclusiv pe faptul că Donald Trump sau Joe Biden au caracterul, talentul sau experiența de a conduce țara în timpuri grele. Trump insistă că totul se reduce la conducere, unde „talentul este mai important decât experiența”. El consideră că alegerea nu ar putea fi mai ușoară între el, puternicul și „geniul stabil” și „slabul” Biden. În timp ce Trump se uita la televizor sau juca golf, Biden desfășura o campanie serioasă împotriva altor 28 de concurenți / candidați, cel mai mare număr de nominalizați din istoria recentă. În culise, aparatele de partid, consultanții și susținătorii lor financiari, precum judecătorii și producătorii AGT, joacă un rol major în verificarea candidaților.

Ei decid cu privire la programul, machiajul și forma dezbaterilor și aparițiilor publice ,unde spectacolele sunt scrise și practicate cu mult timp înainte pentru a atrage cele mai puternice aplauze. Și la fel ca AGT, chiar și emoțiile pe cale virtuală au părut a fi obositoare, repetate, împachetate și editate pentru publicul național, pentru a optimiza sprijinul și participarea. În mod similar, reflectoarele dramatice asupra membrilor familiei de susținere care strălucesc și aclamă emoțional din centrul sau marginile scenei sunt AGT prin excelență.Însă pandemia din acest an a perturbat o mare parte a dramei din a doua jumătate a procesului electoral, frustrându-l pe Trump, mare amator de băi de mulțime, să se țină după Biden în sondaje.

Chiar și convențiile partidelor, care de obicei promit entuziasm înainte de alegeri, s-au prăbușit din cauza absenței audiențelor live care strigă și aplaudă. Cumva firesc – Trump l-a numit pe Biden nepotrivit mental și anti-Dumnezeu, iar Biden i-a returnat amabilitățile, etichetându-l drept rasist și prost. Trump a cultivat imaginea unui războinic agresiv, fără compromisuri, care va lupta pentru baza sa, orice ar fi, în timp ce Biden a hrănit imaginea unui lider grijuliu și plin de compasiune, care vindecă rănile și redă demnitatea Casei Albe și respectul față de țară. Un discurs searbăd, de ambele părți, care arată de fapt marea problemă a Americii și, cumva viitorul său: indiferent dacă sunt life sau virtuale, distractive sau plictisitoare, alegerile depind acum de doi bătrâni cu ego-uri mari și talente mici, politicieni vechi și neinspirați.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger