AcasăȘTIRI EXTERNETrump și ai săi republicani, tupeiștii care sfidează America

Trump și ai săi republicani, tupeiștii care sfidează America

De la insurecția mortală din 6 ianuarie de  la Capitoliul SUA, fostul președinte Donald Trump și aliații săi republicani au împins conturi false și înșelătoare pentru a minimaliza evenimentul care a lăsat în urmă cinci morți și zeci de răniți. Și o fac și acum, cu tupeul îmbătrâniților în rele.

La trei luni după ce o ceată de susținători ai lui  Trump a luat cu asalt Capitoliul pentru a încerca să anuleze pierderile electorale din noiembrie, aproximativ jumătate dintre republicani cred că asediul a fost în mare parte un protest non-violent sau a fost opera  activiștilor de stânga, potrivit unui nou sondaj Reuters/Ipsos. Șase republicani din 10 cred, de asemenea, afirmația falsă formulată de Trump conform căreia alegerile prezidențiale „i-au fost furate” din cauza fraudelor electorale pe scară largă și aceeași proporție de republicani consideră că ar trebui să candideze din nou în 2024. De la atacul de la Capitoliu, Trump, mulți dintre aliații săi din cadrul Partidului Republican și personalitățile media de dreapta au pictat public un tablou al evenimentelor zilei, discordant cu realitatea. Sute de susținători ai lui Trump, mobilizați de afirmațiile false ale fostului președinte privind alegerile furate, au urcat pe zidurile clădirii Congresului și au spart geamurile pentru a intra, în timp ce parlamentarii votau în interior pentru a certifica victoria alegerilor președintelui Joe Biden.

Pe alături cu realitatea

Într-un interviu recent acordat Fox News, Trump a spus că ceata de revoltați reprezintă „o amenințare zero”. Alți republicani proeminenți, cum ar fi senatorul Ron Johnson din Wisconsin, s-au îndoit în mod public dacă susținătorii lui Trump au fost în spatele insurecției. Luna trecută, 12 republicani din Camera Reprezentanților au votat împotriva unei rezoluții care îi onorează pe ofițerii de poliție care au apărat clădirea Capitoliului. În timp ce 59% dintre americani spun că Trump poartă o anumită responsabilitate pentru atac, doar trei din 10 republicani sunt de acord. Opt din 10 democrați și șase din 10 independenți resping afirmațiile false că asediul Capitolului a fost „în mare parte pașnic” sau a fost organizat de protestatari de stânga.„Republicanii au propria lor versiune a realității”, a spus John Geer, expert în opinia publică la Universitatea Vanderbilt. „Este o problemă uriașă. Democrația necesită responsabilitate, iar responsabilitatea necesită dovezi”. Campania de dezinformare menită să reducă amploarea insurecției și rolul lui Trump în aceasta reflectă un consens în creștere în cadrul Partidului Republican, spun observatorii politici. Acest partid, după ce a pierdut controlul ambelor camere ale Congresului, ar trebui să atragă alegători moderați și independenți.De asemenea, majoritatea americanilor (60%) consideră că Trump nu ar trebui să candideze din nou.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
418 afisari

11 COMENTARII

  1. Mai da de purcelele alea negre cu tîțele cat laptariile olandeze care furau magnetofoane si casetofoane din merceriile americane de ce nu scriti? Scriti de Donald care oricum ar cont ce nu mai poate fi inchis de sorosisti si care are drum deschis spre un nou mandat la Casa Dalba. Voi sunteti ca Fota. Ai dati in cap apoi cand i prezident il pupati in cur apoi cand e prilejul escaladei iar ii dati in cap.

  2. Băi marxistule îți stă Trump în gât ai?? De patru ani vă câcâiți să-l faultați mincinoși ordinari!!!!

  3. Ce moacă de telectual ai bă, SVF-ule. Oi fi si tu vreun analist de ciorbă de potroace.

  4. Globalistii milogi scuipati de EVZ in capul Nationalului lucreaza.Lucreaza in gol ,lumea a inteles ce trebuia sa priceapa.

  5. Acest Jacotă, in pofida oricărei logici, a oricărei forme de bun-simț, a tuturor dovezilor, o tot ține, ca proasta la mormânt, cu anti-Trumpism patologic, in toate formele, și cu corectitudinea – zice el – a acelor alegeri (haida-de!) Cu regret o spunem, dar tipul dă impresia că ori e vândut, ori e, pur și simplu, bolnav mintal. Bine ar fi să consulte, totuși, un psihiatru.

  6. Domnul „ziarist” Radu Jacota a urmat probabil, cursurile de vara ale partidului democrat sustinute la indicatiile pretioase a paiatei care are dificultati sa-si reaminteasca numele. Curios acest domn nu are afisat un cv. Sub acoperire?

  7. Deia ies electorii din state ca Colorado si Virginia si cer buletine speciale de vot pt ca s-a fraudat din timp cu voturi anonime ceea ce nu reprezinta vointa democrata. Democratia nu o poti minti pt ca te rastoarna.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger