AcasăȘTIRI EXTERNETrump și-a pus în cap și Vaticanul! Papa Francisc îi dă cu...

Trump și-a pus în cap și Vaticanul! Papa Francisc îi dă cu flit lui Pompeo!

Trump stă în calea acordului dintre Vatican și China. Papa Francisc Papa Francisc anulează o întâlnire cu Mike Pompeo/ Sursă foto/ http://epochtimes-romania.com

Președintele Donald Trump își pune în cap și Biserica Catolică. Papa Francisc urma să se întâlnească cu cel mai înalt diplomat american, Mike Pompeo, pentru a discuta pe marginea reînnoirii acordului Vatican – China, care asigură un cadru de numire a episcopilor catolici cu acordul Partidului Comunist Chinez. Spunem urma pentru că Suveranul Pontif a anunţat că nu se va mai întâlni cu secretarul de stat american!

Oficial, Vaticanul susține că nu dorește să influențeze „campania electorală americană și încearcă să evite orice fel de manipulare”, potrivit The Independent. Neoficial, jurnaliștii americani scriu că Papa îi dă peste nas lui Trump și întoarce spatele definitiv actualei administrații de la Casa Albă.

Mike Pompeo, umilit! Vizită la Vatican fără să fie primit de Papă!

Secretarul de stat al SUA intenționează să viziteze Vaticanul săptămâna aceasta, dar demersul său este deja unul sortit eșecului. El vrea să conteste reînnoiriea unui acord de doi ani între Biserica Catolică și China, despre care a afirmat că ar pune în pericol autoritatea morală a Bisericii. În fața cui va contesta, nu se știe, căci Suveranul Pontif n-are de gând să-l primească, scriu jurnaliștii.

În atare condiții, delegația americană i-a făcut rost lui Pompeo – care nu-și mai putea anula vizita – de o întrevedere cu puternicul cardinal Pietro Parolin și cu ministrul de Externe al Vaticanului, arhiepiscopul Paul Gallagher.  Potrivit notelor informative strecurate în presa americană, Papa Francisc a menționat criticile administrației Trump asupra acordului dintre Vatican și China drept factor decisiv al anulării întrevederii cu Mike Pompeo.

Înțelegerea cu China a permis Vaticanului să își spună cuvântul în privința episcopilor catolici numiți de Beijing. De când a fost convenit acest acordul, în 2018, doi episcopi au fost numiți de autoritățile Partidului Comunist în urma consultării cu Vaticanul!

Încălcări grave ale drepturilor omului

Mike Pompeo a susținut că Vaticanul nu ar trebui să își reînnoiască acordul cu China din cauza administrației lui Xi Jinping, care se confruntă cu acuzații de persecuție religioasă. „Situația drepturilor omului în China s-a deteriorat grav sub conducerea autocratică a lui Xi Jinping, în special pentru credincioși”, a scris Pompeo într-un articol din First Things. El a adăugat că au existat „rapoarte credibile” despre „sterilizări forțate și avorturi ale musulmanilor în Xinjiang”, precum și un „abuz de preoți catolici și laici”. Aceste încălcări includ încarcerarea a cel puțin un milion de persoane din minoritatea uigură, care se confruntă cu foamete, tortură, crimă, violență sexuală și multe altele în timp ce se află în lagărele de prizonieri.

Într-o postare pe Tweeter, secretarul de stat al SUA a adăugat că Biserica Catolică „își pune în pericol autoritatea morală dacă ar reînnoi acordul cu China”.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
405 afisari

2 COMENTARII

  1. Bah Pompeo! Ce draqu’m ? Un Papa comunist se intzelege de minune cu China Comunista! Ce te mai bagi si tu cu nimicuri ca „Situația drepturilor omului în China s-a deteriorat grav sub conducerea autocratică a lui Xi Jinping, în special pentru credincioși” sau ra.haturi de „sterilizări forțate și avorturi ale musulmanilor în Xinjiang”, precum și „abuzuri de preoți catolici și laici” .. etc … ? Comunistii intre ei bah baiatule!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger