AcasăȘTIRI EXTERNETrump și-a făcut propriul Facebook

Trump și-a făcut propriul Facebook

Trump și-a făcut propriul Facebook

Fostul președinte al SUA, Donald Trump  a anunțat miercuri, 20 octombrie, lansarea propriei sale rețele sociale, „Truth Social”, după ce a fost interzis, în ianuarie, de Twitter, Facebook și YouTube, care îl acuză că i-a incitat pe suporterii săi la violență pe platformele lor înainte de asaltul Capitoliului, în Washington.

Fostul președinte vrea astfel să  „reziste tiraniei giganților tehnologiei”, care „și-au folosit puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile disidente din America”, a spus el într-un comunicat. „Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență uriașă pe Twitter, în timp ce președintele vostru preferat a fost redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”.

Lansare anul vitor

Furios că nu mai are acces la megafonul său preferat, Twitter, (unde avea 89 milioane de abonați) și unde scria și anunța multe decizii prezidențiale majore precum și demiteri zgomotoase, Trump promisese crearea unei rețele de socializare. „Sunt încântat să încep să împărtășesc ideile mele pe Truth Social în curând” , a spus cel care avea 35 de milioane de fani pe Facebook și 24 de milioane de fani pe Instagram înainte de a fi interzis.

„Truth Social” va fi disponibil în versiune beta prin invitație din noiembrie 2021, înainte de lansarea generală în primul trimestru al anului 2022, se arată în comunicatul de presă, care indică faptul că aplicația este deja disponibilă pentru precomandă în App Store, scrie Le Figaro.

Podcast-uri „non-woke”

Platforma va fi deținută de noul grup Trump Media & Technology (TMTG), o structură care va oferi și servicii video la cerere și podcast-uri „non-woke”, se arată în comunicat. Trump Media & Technology Group va fuziona cu Digital World Acquisition Corp (DWAC) pentru a fi listat, se mai precizează.

Compania DWAC este un SPAC (Special Purpose Acquisition Company), o companie fără activitate comercială și al cărei scop este de a strânge fonduri prin intrarea la bursă, apoi de a fuziona cu o companie țintă care dorește să fie listată, noul grup al lui Donald Trump în acest caz. DWAC este listat pe indicele Nasdaq și, potrivit comunicatului de presă, noul grup al lui Donald Trump ar fi astfel evaluat la 875 milioane de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
344 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger