AcasăȘTIRI EXTERNETrump s-a impus cu forţa, pe ultima sută de metri la Casa...

Trump s-a impus cu forţa, pe ultima sută de metri la Casa Albă: decizia URGENTĂ pe care a luat-o cu vaccinul anti-COVID

Donald TrumpTrump s-a impus cu forţa, pe ultima sută de metri la Casa Albă: decizia URGENTĂ pe care a luat-o cu vaccinul anti-COVID

În Statele Unite ale Americii a fost autorizată utilizarea vaccinului anti-COVID produs de Pfizer şi BioNTech. Toate acestea s-au întâmplat la presiunea lui Donald Trump.

Prima vaccinare va fi efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu, în mai puţin de 24 de ore.

Agenţia Americană pentru Medicamente a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului. Astfel, SUA se înscrie în rândul ţărilor care au aprobat serul. Care sunt celelalte? Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic.

Ce a anunţat Donald Trump?

Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical. Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele. Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore„, a spus Donald Trump după ce presiunile lui au dat rezultate.

Aprobați nenorocitele alea de vaccinuri, acum!„, spusese Trump înainte. Mesajul îi era adresat directorului autorității federale care se ocupă de autorizarea vaccinurilor.

În SUA, au murit şi 3000 de oameni într-o singură zi

Mai mult de 3.000 de decese asociate Covid-19 au fost înregistrate într-o singură zi în Statele Unite, acest număr reprezentând o premieră de la începutul epidemiei aici, potrivit NBC News.

Acest bilanţ a fost înregistrat miercuri. Anterior, recordul negativ fusese înregistrat pe 22 aprilie, când au fost raportate 2.861 de decese asociate Covid-19. Anul acesta, peste 290.000 de oameni infectaţi cu SARS-CoV-2 au murit în SUA. În ultima săptămână, Statele Unite au înregistrat în medie, într-o zi, 205.601 cazuri de infectare şi 2.260 de decese asociate.

La nivel mondial, începând cu 8 decembrie 2019, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu SARS-CoV-2, în Wuhan (China), au fost înregistrate mai mult de 68,8 milioane de contaminări şi peste 1,56 de milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

author avatar
Andrei Ștefan
348 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger