AcasăȘTIRI EXTERNETrump pedepsește „orașele fără lege”! Mișcare fără precedent făcută înainte de alegeri!...

Trump pedepsește „orașele fără lege”! Mișcare fără precedent făcută înainte de alegeri! Tocmai a semnat documentul

donald trump

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat o notă prin care amenință că va reduce finanțarea federală pentru orașele „fără lege”. În această categorie intră orașele care au găzduit proteste masive, cu izbucniri violente, în ultimele luni,  precum Seattle, Portland, New York și Washington DC.

„Administrația mea nu va permite ca dolarii federali să finanțeze orașele care își permit să se deterioreze în zone fără lege”, scrie în nota transmisă de șeful de la Casa Albă, potrivit Deutsche Welle.

Acesta l-a instruit pe procurorul general William Barr să lucreze în jurisdicții care „permiteau violenței și distrugerii proprietăților să persiste și au refuzat să întreprindă măsuri rezonabile”.

Trump a folosit mesajul „legea și ordinea” pentru a face apel la unii susținători albi, iar antifa, o mișcare de stânga puțin organizată împotriva autoritarismului și rasismului, este o țintă obișnuită pentru președinte.

Memoriul îl instruiește de asemenea, pe directorul bugetar al Caei Albe, Russell Vought, să emită în 30 de zile îndrumări șefilor de agenții cu privire la restricționarea eligibilității sau defavorizarea în alt mod, în măsura maximă permisă de lege, a jurisdicțiilor anarhiste în primirea subvențiilor federale.

Guvernatorul New York-ului: „Este o cascadorie ilegală”

Liderii din orașele în cauză au denunțat amenințarea președintelui de reducere a finanțării. Guvernatorul New York-ului Andrew Cuomo a scris pe Twitter că Trump încearcă să „pedepsească” New York City. „El nu este un rege. El nu poate reduce finanțarea NYC”, a spus Cuomo. „Este o cascadorie ilegală”.

Primarul din Portland, Ted Wheeler, a scris pe Twitter: „Trump amenință să retragă fonduri federale, inclusiv dolari pentru sănătate, educație și siguranță, de care americanii trebuie să treacă prin criza economică și pandemică.” Din nou, el vizează orașele – inclusiv ale noastre – cu primarii democrați, pe care el le numește „jurisdicții anarhiste”.

author avatar
Andreea Vlad
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger