AcasăȘTIRI EXTERNETrump le cere ungurilor să-l realeagă pe Viktor Orban, „un mare lider”

Trump le cere ungurilor să-l realeagă pe Viktor Orban, „un mare lider”

Trump le cere ungurilor să-l realeagă pe Viktor Orban, „un mare lider”

Donald Trump se invită în campania electorală din Ungaria. Fostul președinte american a anunțat că își va aduce „cel mai deplin sprijin” campaniei pentru realegerea liderului ultraconservator maghiar Viktor Orban, „un mare lider, respectat de toți”.

Premierul Viktor Orban „își iubește țara din toată inima și caută securitatea poporului său”, a salutat Donald Trump într-o declarație foarte laudativă, cerând sprijin pentru liderul suveranist la alegerile din aprilie 2022, care promit a fi extrem de strânse.

Teme comune Trump-Orban

Citând „munca remarcabilă” a lui Orban de „a proteja Ungaria, de a stopa imigrația ilegală, a crea locuri de muncă”, teme dragi fostului președinte american, Donald Trump l-a asigurat pe liderul de la Budapesta „cel mai deplină susținere” din partea sa.

Acest sprijin a provocat o serie de critici din partea taberei democrate. „Trump spune pur și simplu cu voce tare ceea ce Partidul Republican a acceptat de mult timp: el preferă autocrația democrației liberale”, a denunțat Ben Rhodes, un fost consilier principal al lui Barack Obama, pe Twitter.

 Când era încă la putere, Donald Trump îl primise pe Orban la Washington, mergând împotriva multor lideri europeni, foarte critici cu pozițiile liderului maghiar cu privire la migranți și persoanele LGBT.

Viktor Orban deplânsese între timp pierderea „sprijinului internațional major” după plecarea lui Donald Trump de la Casa Albă.

Demarcându-se de numeroasele condamnări internaționale, el a cerut și „să nu fie judecat” atacul asupra Capitoliului de către susținătorii miliardarului republican.

author avatar
Tudor Borcea
462 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger