AcasăȘTIRI EXTERNETrump, înjunghiat pe la spate de republicani?

Trump, înjunghiat pe la spate de republicani?

Ultimul președinte american care nu a îndeplinit două mandate a fost G. Bush senior, învins de Clinton în 1992. Acum, la mai puțin de 100 de zile până la alegerile din 3 noiembrie, Joe Biden crește în intențiile de vot, iar Donald Trump se scufundă în sondaje. Și mulți se tem că ar trage întreg Partidul Republican cu el.

Cei mai mulți republicani aleși nu au fost niciodată mari fani Trump. În urmă cu patru ani, președintele a preluat în viteză partidul lor, cu sprijinul pasional al alegătorilor de bază, dar împotriva liderilor săi marcanți. În cele din urmă, unitatea a capitulat. Dar acum, având în vedere pandemia coronavirusului și efectele sale economice, establishmentul republican este pus în fața unui scenariu de coșmar. Se va lepăda efectiv de conducerea lui Trump, în încercarea de a-și salva reputația, sau va continua să spere că președintele va găsi o modalitate de a-l învinge pe Biden și, mai important, să păstreze controlul republican asupra Senatului?

Se pare că majoritatea Americii se îndepărtează de Trump și de partidul pe care îl conduce, în mare parte datorită politicilor și personalității sale, scrie The National.  Un președinte care  vorbește și acționează ca și cum ar exista o mare „majoritate tăcută”, care să fie de acord cu el, însă cele mai multe dovezi sugerează că o majoritate națională mare și în creștere respinge aceste păreri. În statele profund conservatoare, republicanii aleși s-ar putea să nu aibă prea multă teamă. Simpla susținere a partidului și a liderului său este în mod evident cel mai bun pariu pentru a fi reales. Cu toate acestea, alte state republicane, Texas, Georgia, Carolina de Nord și Carolina de Sud, ar putea vedea acum alegerea democraților.

Dacă republicanii păstrează o majoritate a senatului, “Trumpieni” precum senatorii Tom Cotton și Josh Hawley, sau gazda Fox News, Tucker Carlson, ar putea lupta pentru controlul acestui nou partid populist, cu entități naționale albe. Dacă republicanii suferă o înfrângere devastatoare, conservatorii tradiționali precum senatorul Mitt Romney sau guvernatorul Maryland, Larry Hogan (ambii fii ai foștilor lideri republicani centristi) ar putea susține o revenire. Scăderea popularității lui Trump este un semnal de alarmă și pentru mașinăria sa electorală – videoclipuri la televiziune și în rețelele de socializare în cele mai imporante „swing states” – în timp ce Biden n-a prea făcut nimic, candidatul democrat s-a mulțumit să transmit niște mesaje video din subsolul vilei sale din Delaware. Se pune întrebarea dacă cineva din rândul republicanilor îl lasă pe Donald Trump să-și demonteze propria sa reputație. Dacă e așa, miliardarul maestru al supraviețuirii politice poate să-și ia adio de la un al doilea mandat.

author avatar
Radu Jacotă
234 afisari

5 COMENTARII

  1. Acest jacotă pupila lui soroș la Național,citeaza numai publicatii democrate din USA,care scriu numa minciuni și de care poporul american sa săturat,și nu le mai urmărește/citește. Ce zice jacotă? Ca politicienii marcanți ai republicanilor sînt rupți de alegătorii lor care l-au votat pe Trump și Partidul Republican! Și e vreun merit asta? Pt. ăia marcanții politrucienii republicani care sînt democrati in inima lor,iubind neormarxismu lu Obama și Biden. Eu îi vad ca trădători ai partidului Republican,și ai lui Trump. Cam cum e acum partidu psd subordonat de ciolacu la comanda lu johannes,PNL,orban. TRUMP e singurul politician care poate scoate America din criza in care au bagat-o neoconii,și neomarxiștii lu Obama in ultimii ani. Dacă republicanii ăia cu inimi de demonocrați ăn ei îl vor sabota pe Trump,SUA vor intra în evul mediu întunecat,adică e posibil orice,de la război civil la destramarea SUA.

    • Salavatore , Savatore , sau Salvatore ? Prea putin conteaza , io primesc 3 copeici de postare . Punct .

    • Tu primești de la Kim Jong Un crenwurșt cu mayoneză,cînd muști îți sare mayoneza-n gît,de comunist ce ești! La tine in N.Koreea e singuru meniu: sandwich cu cock!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de...

Tânăr oprit în trafic, pentru un control. Drogat, fără permis și cu numere false la mașină/Ce a urmat

Un bărbat de 21 de ani a intrat în vizorul polițiștilor din Alba. Totul, după ce mașina pe care o conducea tânărul a fost...