AcasăȘTIRI EXTERNE„Trump Force One” se rablagește la sol

„Trump Force One” se rablagește la sol

„Trump Force One” se rablagește la sol/ Foto: Facebook

Boeing-ul 757 placat cu aur al fostului președinte al Statelor Unite a fost parcat de două săptămâni pe un aeroport din comitatul Orange, New York, în așteptarea unor reparații costisitoare.

Simbolul puterii lui Donald Trump este țintuit la sol, în timp ce, la rândul lui, fostul lider de la Casa Albă zboară acum mai jos decât democratul Joe Biden.

Potrivit presei americane, avionul ar fi în stare proastă. Costul reparațiilor necesare este estimat la câteva sute de mii de dolari. Și, evident, Donald Trump nu pare decis să le plătească pentru moment.

Potrivit CNN , avionul Boeing 757 nu a zburat de la învestitura lui Joe Biden, la 20 ianuarie. În fotografiile aeronavei se poate vedea că motorul din stânga a fost îndepărtat și că cel drept este acoperit cu plastic. Starea în care se află avionul a dus la o scădere a valorii sale nete de aproape 700 de milioane de dolari, potrivit presei americane.

Aur de 24 de karate la interior

Acest avion, împodobit cu monturi de aur de 24 de carate, ar fi favoritul lui Donald Trump. Mai luxos și mai spațios decât avionul său Cessna 750 Citation X, Boeing 757 are, de asemenea, particularitatea de a afișa numele „Trump” cu litere gigantice pe partea din față a aeronavei. În timp ce avionul Cessna poartă doar un ecuson al familiei Trump pe fuzelaj.

Redenumit „Trump Force One” în timpul campaniei prezidențiale din 2016, Boeing 757 a servit drept fundal pentru multe mitinguri organizate pe pistele aeroporturilor.

Un cost exorbitant al orei de zbor

Dar avionul lui începe să îmbătrânească și să coste mult. Donald Trump a cumpărat acest Boeing în 2010 de la cofondatorul Microsoft, Paul Allen. „A zbura cu aceste avioane este foarte costisitor”, a declarat un fost oficial pentru CNN. „Nu cred că oamenii își dau seama că doar să-l ridici în aer și să-l aduci la sol costă literalmente zeci de mii de dolari”.

Costul zborului unui Boeing 757 este de aproximativ 15.000 – 18.000 de dolari pe oră (12.000 – 15.000 euro) pe oră, potrivit analistului de aviație al CNN, David Soucie.

Vârsta avansată a avionului face dificil accesul la piese de schimb, care au devenit rare, pentru repararea acestuia, scrie Ouest-France.

Mai mult, majoritatea companiilor abandonează modelul 757 pentru modele mai profitabile. Nu este sigur că „Trump Force One” va putea vreodată să mai zboare.

author avatar
Tudor Borcea
501 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger