AcasăȘTIRI EXTERNETrump: „FBI mi-a furat pașapoartele”. Justiția nu vrea să dezvăluie motivele percheziției...

Trump: „FBI mi-a furat pașapoartele”. Justiția nu vrea să dezvăluie motivele percheziției la vila fostului președinte al SUA

donald trumpTrump a părăsit tribunalul federal din Miami zâmbind. Cum a pledat / Ce urmează după audiere - VIDEO

Departamentul de Justiție al SUA s-a opus luni publicării unui document judiciar care ar fi prezentat motivele pentru care anchetatorii federali au efectuat săptămâna trecută o percheziție fără precedent la domiciliul fostului președinte Donald Trump

Operațiunea poliției federale la reședința sa din Mar-a-Lago, Florida – o premieră pentru un fost președinte – a provocat o furtună politică, Donald Trump și susținătorii săi denunțând o „vânătoare de vrăjitoare”.

„Ar afecta ancheta în curs”

Mai multe organizații, inclusiv mass-media, au cerut unui judecător să facă public un document judiciar în care anchetatorii să explice de ce a fost necesară percheziția. Departamentul de Justiție a declarat luni că o astfel de publicare „ar afecta iremediabil ancheta penală în curs”, potrivit unui document judiciar.

Vineri, la cererea procurorilor de data aceasta, un judecător a făcut public mandatul de autorizare a percheziției și o listă a documentelor confiscate. Dar, spre deosebire de primul, documentul a cărui publicare a fost solicitată de această dată conține „informații foarte sensibile despre martori”, tehnici folosite de poliție și fapte „extrem de importante pentru anchetă”, a precizat ministerul. Publicarea sa ar putea dezvălui strategia anchetatorilor și ar „compromite (succesul) următoarelor etape ale anchetei”, a adăugat acesta, informează France 24.

Potrivit documentelor dezvăluite vineri, justiția îl suspectează pe republican că ar fi încălcat o lege americană privind spionajul, care reglementează strict posesia de documente confidențiale. Pe lista obiectelor confiscate figurează numeroase documente clasificate ca fiind „strict secrete”.

Trump: „Un atac fără precedent”

Donald Trump, care este așteptat să candideze din nou la Casa Albă în 2024, a dat asigurări că aceste documente au fost declasificate. Fostul președinte american susține acum că FBI-ul i-a furat trei pașapoarte. Dacă aceste informații sunt adevărate, Donald Trump nu ar putea părăsi țara.

Pe rețeaua sa de socializare „Truth”, el și-a exprimat surprinderea: „De necrezut! În timpul percheziției, agenții FBI mi-au furat cele trei pașapoarte, dintre care unul este expirat. Acesta este un atac la adresa unui adversar politic la un nivel fără precedent”.

Donald Trump are un pașaport eliberat tuturor cetățenilor americani, precum și un document „diplomatic” eliberat tuturor oficialilor guvernamentali americani, scrie Le Journal de Montreal. Informația nu a fost confirmată de autoritățile americane.

Procurorul general a declarat reprezentanților mass-media că a „aprobat” percheziția, fără a da alte detalii. În total, 27 de cutii de documente au fost confiscate de polițiștii federali americani.

author avatar
Tudor Borcea
415 afisari

6 COMENTARII

  1. Pai nu degeaba organizatia satanisto-globalista Soros infecteaza toate tarile cu marionete,multi sunt judecatori si procurori.Acum un judecator sorosist a semnat pentru perchezitia lui Trump…..USA daca nu scapa de mafia Soros se prabuseste complet
    Plus ca justitia asta sorosista e cu dublu standard…pe HunterBiden cand il aresteaza la cate porcarii a facut?

  2. Auziti la descreierat,cica un atac fara precedent.Pai si tu dezaxatule,esti ” fara precedent ” cocotat la presedintie,cu ajutorul ” dezinteresat ” al pretinului Putina,despre care ai declarat ca este ” un geniu „,al raului poate,ca si tine.Te consideri deasupra Legii,chitai ca un sobolan disperat,ti se cam apropie funia si pela New York.Oricum,de lacom si arogant,ingamfat ce esti,te-ai bagat singur in doua mari rahaturi.Asa ca ciocu’ mic,nu mai agita lumea,ca nu esti tu America,dupa cum scria pe niste placarde sa se vada bine in spatele tau.Asa era si Ceasca Partidul,iar coana Leana Patria.Ti-ai dreacu.

    • Brr, cate razboaie a declansat trumpika in comparatie cu predecesorii si cu mosh teaca asta de acum ?

      ZERO !

      Daca il ierta pe Assange era erou absolut, asa e doar o schimbare scurta…

      Pe fi-su lui mosh teaca, de ce nu il calca FBI-ul ?!

      Sau pe koana kilaritza, care a facut mult mai multe ilegalitati ?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger