AcasăȘTIRI EXTERNETrump cere de la CNN daune de 475 milioane de dolari. Fostul...

Trump cere de la CNN daune de 475 milioane de dolari. Fostul președinte începe războiul cu presa mainstream, generatoare de „fake news”

Trump cere de la CNN daune de 475 milioane de dolari. Fostul președinte începe războiul cu presa mainstream, generatoare de „fake news” / Foto: printscreen

Fostul președinte american Donald Trump a intentat luni un proces împotriva CNN, acuzând postul tv că l-a defăimat pentru că se temea că va candida din nou la președinție în 2024 și cerând daune de 475 de milioane de dolari.

Republicanul, care cochetează din ce în ce mai deschis cu ideea de a candida la Casa Albă, consideră că CNN „a căutat să se folosească de imensa sa influență” pentru a-l „defăima în fața telespectatorilor și cititorilor săi în încercarea de a-l învinge politic”, potrivit textului plângerii depuse în Florida.

„Rasist”, „lacheu al rușilor”, „Hitler”

„Campania de disuasiune a CNN, sub formă de defăimare și calomnie împotriva reclamantului, nu a făcut decât să se intensifice în ultimele luni, deoarece CNN se teme că reclamantul va fi candidat la președinție în 2024”.

Donald Trump acuză postul de televiziune că vrea să „încline balanța politică spre stânga”, încercând să-i afecteze imaginea cu „o serie de caracterizări din ce în ce mai defăimătoare, false și scandaloase, cum ar fi „rasist”, „lacheu al rușilor”, „insurecționist” și, în cele din urmă, „Hitler”, informează TVA Nouvelles.

Omul de afaceri critică în special folosirea de către CNN a expresiei „marea minciună” pentru a se referi la afirmațiile sale potrivit cărora alegerile prezidențiale din 2020 i-au fost „furate” de Joe Biden. „Marea minciună” este o referință directă la o tactică folosită de Adolf Hitler și care apare în Mein Kampf”, se arată în plângere. „Marea minciună” a „fost folosită de Hitler pentru a incita la ură împotriva evreilor și nu trebuie tratată cu ușurință”.

Folosirea sa repetată în cadrul referințelor despre Trump – de peste 7.700 de ori din ianuarie 2021, se arată în plângere – este „o încercare deliberată a CNN de a transmite publicului său o asociere între reclamant și una dintre cele mai respingătoare figuri din istoria modernă”.

Va intenta proces mai multor instituții media

Într-o declarație făcută luni seară, fostul președinte a precizat că va intenta proces împotriva unui „număr mare” de alte instituții media în următoarele săptămâni și luni, tot pentru „defăimare”.

El a mai spus și că ar putea acționa împotriva comisiei parlamentare care investighează asaltul asupra Capitoliului de către susținătorii săi la 6 ianuarie 2021.

De-a lungul mandatului său, fostul președinte republican a avut o relație tensionată cu marile instituții media, precum CNN și New York Times, pe care le-a numit instituții de „fake news”, atacându-le în mod frecvent pe Twitter, unde a fost și interzis.

author avatar
Tudor Borcea
174 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger