AcasăȘTIRI EXTERNETrump, călare pe o bombă fiscală

Trump, călare pe o bombă fiscală

Donald Trump a plătit doar 750 de dolari în impozite federale pe venit în 2016 – anul alegerii la funcția de președinte al Statelor Unite – și tot atât în primul său an la Casa Albă, arată o anchetă explozivă din New York Times.

“Trump, care și-a păstrat cu înverșunare cererile de impozitare și este singurul președinte din epoca modernă care nu le-a făcut publice, nu a plătit impozite federale pe venit în 10 din ultimii 15 ani. New York Times a obţinut informaţiile fiscale pe mai mult de 20 de ani referitoare la Donald Trump şi sutele de societăţi care alcătuiesc grupul său, inclusiv informaţii detaliate despre primii săi doi ani la putere. Acestea nu includ declaraţiile de impozit pe veniturile personale pentru 2018 sau 2019”, scrie cotidianul american care va anunța noi dezvăluiri în zilele următoare. „Fake news, sunt informaţii false, total inventate. Am plătit mult, am plătit, de asemenea, multe impozite pe venit la nivelul statului, pentru că statul New York taxează mult”, a reacționat Donald Trump în cursul unei conferinţe de presă la Casa Albă.

„În ultimul deceniu, președintele a plătit guvernului federal zeci de milioane de dolari în taxe personale. Ancheta din New York Times este plină de inexactități grave”, a declarat avocatul Organizației Trump, Alan Garten. Donald Trump a promis că informațiile despre impozitele sale „vor fi dezvăluite toate”. Dar el nu a oferit nicio cronologie pentru raportul din NYTimes, în contextul în care  refuză să publice declarațiile sale fiscale  şi duce o luptă judiciară pentru a împiedica să fie dezvăluite. Un raport care “îl lasă pe președinte să se confrunte cu multiple întrebări cu privire la morala, comportamentul și patriotismul său, iar contabilitatea sa înșelătoare ar putea să-i cauzeze probleme juridice serioase atunci când va părăsi funcția”, comentează CNN.

Președintele SUA plătește mai puține impozite Trezoreriei decât puterilor străine

În primii doi ani de președinte, Trump a primit 73 de milioane de dolari din operațiuni străine, care, pe lângă proprietățile sale de golf din Scoția și Irlanda, includeau 3 milioane de dolari din Filipine, 2,3 milioane de dolari din India și 1 milion de dolari din Turcia, printre alte națiuni, conform raportului NYTimes. În 2017, președintele a plătit 145.400 de dolari în impozite în India și 156.824 de dolari în Filipine, comparativ cu doar 750 de dolari în impozite pe venit din SUA. “Aceste depuneri de impozite ilustrează modul în care un miliardar reputat se străduiește să-și reducă obligațiile fiscale în propria țară”, notează Los Angeles Times. Donald Trump s-ar putea confrunta și cu o presiune financiară crescândă în anii următori. Registrele fiscale arată că deține un total de 421 milioane de dolari în împrumuturi și datorii cu scadență de patru ani. Cea mai mare parte a acestei datorii provine de la stațiunea de golf Trump National Doral din Florida (125 de milioane de dolari) și de la Trump International Hotel din Washington (160 de milioane de dolari).

Apă la moară pentru campania lui Joe Biden

Pe termen scurt, raportul New York Times oferă lui Biden o ocazie de aur de a-l pune pe Trump în defensivă în timpul primei dezbateri din Cleveland, Ohio. De asemenea, va alimenta speculațiile privind mărimea averii miliardarului republican sau potențiale conflicte de interes.“Aveți în Donald Trump un președinte care își petrece timpul gândindu-se la modul în care își poate face ieșirea din plata impozitelor, îndeplinirea obligației pe care o îndeplinește fiecare persoană care lucrează în această țară în fiecare an”, a declarat Kate Bedingfield, directorul de comunicare al lui Biden. Într-un tweet, echipa de campanie a Partidului Democrat a reamintit pur și simplu suma medie a impozitului pe venit federal plătit de un profesor (7.239 dolari), un pompier (5.283 dolari) sau un medic (10.216 dolari).

author avatar
Radu Jacotă Redactor
183 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ziceți, bă, de Biden și fi-su, de Burisma, de Biden – Poroshenko. Astea, cu impozitele lui Trump, sînt lăbăreli.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger