AcasăȘTIRI EXTERNETrump bate cu pumnul în masă! Afacerea Microsoft-TikTok, în aer!

Trump bate cu pumnul în masă! Afacerea Microsoft-TikTok, în aer!

Donald Trump spune că guvernul ar trebui să obțină o parte substanțială din vânzarea unității americane TikTok, dacă o firmă americană o va cumpăra.

Președintele american a cerut o parte substanțială din prețul de achiziție într-un apel telefonic în weekend cu directorul de la Microsoft. El a avertizat, de asemenea, că va interzice aplicația, care este deținută în continuare de ByteDance din China și dacă nu va exista nicio înțelegere pentru vânzarea acesteia până la data de 15 septembrie.

ByteDance se află sub presiune de a-și vinde afacerea din SUA după ce Trump impus o represiune asupra companiilor de tehnologie din China.

Administrația Trump i-a acuzat pe TikTok și pe alții că au furnizat date guvernului chinez, pe care acesția încă le neagă. „Statele Unite ar trebui să obțină un procent foarte mare din acest preț, pentru că noi facem ca totul să fie posibil”, a spus Trump.

Cererea de plată către Trezoreria SUA a complicat în continuare negocierile, deoarece experții legali au evidențiat faptul că o astfel de cerere pentru o tranzacție de preluare ar fi extrem de neortodoxă. Nicholas Klein, avocat la DLA Piper, a declarat că „guvernul nu are autoritatea de a întreprinde o tranzacție privată prin„ Comisia pentru investiții străine din Statele Unite și că ar fi ilegal, cel puțin fără autorizație.

Ziarul China Daily a declarat marți că Beijingul nu va accepta „furtul” unei companii de tehnologie din China.

Discuțiile despre un acord potențial au fost perturbate vineri, când Trump s-a opus ca Microsoft să cumpere afacerile americane ale TikTok.

Termenul limită pentru discuții este un alt obstacol major pentru orice afacere potențială. Operațiunile americane ale TikTok „se vor închide pe 15 septembrie, cu excepția cazului în care Microsoft sau altcineva este în măsură să-l cumpere și să încheie o tranzacție, o afacere adecvată, astfel încât Trezoreria… din Statele Unite să obțină mulți bani”, a spus el.

Microsoft, la un pas de a pierde legăturile cu China

Peter Navarro, consilierul comercial al Casei Albe, a sugerat, de asemenea, că Microsoft ar putea să-și piardă legăturile cu China, dacă cumpără afacerea americană TikTok. Microsoft a confirmat deja duminică, într-o postare pe blog, că va continua discuțiile cu privire la un potențial acord cu TikTok, după un apel între directorul executiv Satya Nadella și Donald Trump.

În weekend, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat că președintele Trump va lua măsuri „în zilele următoare” împotriva companiilor de software chineze, ceea ce ar putea reprezenta un risc pentru securitatea națională. Domnul Pompeo a declarat pentru Fox News că TikTok se număra printre cele care „alimentează datele direct Partidului Comunist Chinez”. Nu a oferit însă nicio dovadă pentru a-și susține afirmația.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger