AcasăȘTIRI EXTERNETrump ar fi vrut să vândă sau să dea la schimb Puerto...

Trump ar fi vrut să vândă sau să dea la schimb Puerto Rico pentru Greenland la scurt timp ce fusese lovit de un uragan devastator

Trump ar fi vrut să vândă sau să dea la schimb Puerto Rico pentru Greenland la scurt timp ce fusese lovit de un uragan devastator

Donald Trump ar fi vrut să vândă sau să dea la schimb Puerto Rico pe Greenland deoarece președintele SUA considera teritoriul caraibian „murdar” și „sărac”, potrivit unui fost oficial de la Casa Albă.

Miles Taylor a declarat că președintele american a făcut mai multe comentarii în august 2018 – la mai puțin de un an după ce Puerto Rico a fost devastat de uraganul Maria.

Trump ar fi vrut să vândă Puerto Rico pentru că era „murdar” și „sărac”

„Nu numai că voia să cumpere Greenland, dar de fapt a zis că vrea să vadă dacă poate  să vândă Puerto Rico. Ar fi dat la schimb Puerto Rico pentru Greenland pentru că, potrivit propiilor lui cuvinte, era murdar și sărac”, a declarat Miles Taylor pentru MSNBC.

Comentariile făcute de fostul oficial corespund cu anumite acuzații dintr-un raport publicat de New York Times luna trecută. Potrivit acestuia, oficialii de la Casa Albă nu ar fi luat în serios sugestia de a vinde Puerto Rico.

Uraganul Maria a fost unul de categoria cinci, care a distrus Dominica, St. Croix și Puerto Rico în septembrie 2017. Este considerat drept unul dintre cele mai mari dezastre naturale care au lovit insulele, dar și cel mai devastator uragan atlantic de după cel din 2004, cel care a lovit regiunea în 2004.

Un purtător de cuvânt de la Casa Albă, Judd Deere, a declarat că fostul angajat din cadrul DHS, Miles Taylor, „este o altă creatură din mlaștina DC care nu a înțeles niciodată agenda președintelui sau de ce americanii l-au ales și vrea doar să câștige bani”.

În același timp, Trump a scris pe Twitter că nu a auzit niciodată de acest fost angajat al Casei Albe.

Miles Taylor a precizat că Trump, care a fost criticat pentru modul în care a gestionat criza provocată de uragan, a făcut comentariile în august 2018, cu scurt timp înainte să facă o vizită în Puerto Rico.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
113 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger