AcasăȘTIRI EXTERNETrump a părăsit tribunalul federal din Miami zâmbind. Cum a pledat /...

Trump a părăsit tribunalul federal din Miami zâmbind. Cum a pledat / Ce urmează după audiere – VIDEO

donald trumpTrump a părăsit tribunalul federal din Miami zâmbind. Cum a pledat / Ce urmează după audiere - VIDEO

Donald Trump a fost arestat, marți seară. Fostul președinte american a fost dus la tribunalul american Wilkie D Ferguson Jr din Miami, unde a fost pus sub acuzare pentru acuzații federale legate de documentele guvernamentale clasificate găsite la proprietatea sa din Florida.

Trump, care riscă închisoare de până la 20 de ani, a pledat nevinovat pentru toate capetele de acuzare în fața judecătorului, unde a fost adus cu mandat, potrivit CNN.

Trump a părăsit tribunalul federal din Miami după ce a pledat nevinovat

Acest lucru deschide calea unui proces potențial foarte dăunător pentru campania sa pentru alegerile prezidențiale americane din 2024.

Audierea s-a încheiat după 45 de minute. În timp ce coloana de maşini s-a pus în mişcare, s-a înregistrat şi un incident: un protestatar s-a năpustit în stradă, dar a fost rapid îndepărtat de către autorităţi, care au pus capăt unui scurt moment de haos.

De altfel, în faţa tribunalului s-au încins spiritele. Mai devreme, o scurtă altercaţie între un susţinător al lui Trump şi un contra-manifestant atrăsese o mulţime de spectatori. Susţinătorii fostului preşedinte erau majoritari aici, dar manifestanţii anti-Trump, o minoritate vocală, aveau pancarte pe care scria, de pildă, „Închideţi-l”.

Oprire surpriză la o cafenea cubaneză

În drum spre aeroport, coloana de maşini a lui Donald Trump a făcut o oprire surpriză la Cafe Versailles, un celebru restaurant cubanez din cartierul Little Havana. O mulţime de telefoane mobile se vedeau ridicate în aer în timp ce fostul preşedinte se afla printre fanii săi, zâmbind pentru o serie de selfie-uri.

Trump i-a spus apoi proprietarului să ofere din partea sa „mâncare pentru toată lumea”, iar mulţimea a izbucnit cântându-i „La mulţi ani” fostului preşedinte, care împlineşte miercuri 77 de ani.

author avatar
Andreea Vlad