AcasăȘTIRI EXTERNETrei factori care îl pot face pe Trump să câștige

Trei factori care îl pot face pe Trump să câștige

Care sunt argumentele președintelui american pentru realegerea sa pe 3 noiembrie? BBC prezintă punctele forte ale candidatului republican.

Potrivit analiștilor, Donald Trump are o bază loială, care ar putea înclina balanța prezidențialelor. Electoratul său este stabil  încă din campania din 2016, când la mitingurile candidatului de atunci au participat mii și mii de oameni care s-au dedicat promisiunilor magnatului republican. În ciuda a tot ce s-a întâmplat ulterior, Trump nu a cunoscut o scădere majoră a popularității – dar nici o creștere semnificativă. “Este o bază loială, poate chiar mai mult decât Partidul Republican”, spune BBC. Oamenii care formează această bază sunt bărbați albi fără studii universitare și care trăiesc în zonele rurale. Rolul lor a fost decisiv în alegerile din 2016, în special în Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, state tradițional democratice care s-au transformat în favoarea lui Trump la acea vreme. De-a lungul acestei campanii și, în ciuda crizei covid,  Trump a reușit să continue să atragă la evenimentele sale un număr mare de susținători care manifestă un entuziasm similar cu cel de acum patru ani. Managementul economiei este un alt atu al lui Trump. Conform ultimelor date publicate,economia SUA a înregistrat o creștere record în al treilea trimestru, cu PIB în creștere cu 7,4%, o rată anualizată de 33,1%.

Sondajele arată că cetățenii tind să aibă mai multă încredere în candidații republicani decât în ​​democrați atunci când vine vorba de gestionarea economiei. Un al treilea factor este politica lui Trump de apărare a valorilor conservatoire. Unul dintre marii piloni ai campaniei sale a fost denunțarea lui Biden ca socialist sau ca o marionetă a stângii radicale din cadrul Partidului Democrat.Confruntat cu acest lucru, președintele se prezintă ca singurul capabil să mențină ordinea publică și valorile cele mai tradiționale. „Vrea să anuleze Crăciunul”, a exclamat Trump, referindu-se la Biden la un miting recent. Republicanul a protestat împotriva violențelor poliției care au avut loc în mai multe orașe din țară în ultimele luni pentru a avertiza despre „haosul și dezordinea” care se răspândesc acolo  unde guvernează democrații.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger