AcasăȘTIRI EXTERNETrei bărbaţi au naufragiat pe o insulă pustie. Au scris un singur...

Trei bărbaţi au naufragiat pe o insulă pustie. Au scris un singur mesaj, dar care le-a salvat viaţa

Trei bărbaţi au naufragiat pe o insulă pustie. Au scris un singur mesaj, dar care le-a salvat viaţa

Trei marinari au naufragiat pe o insulă pustie din Oceanul Pacific. Bărbaţii au scris un singur mesaj, dar acesta a fost de-ajuns pentru a le salva vieţile.

Naufragiaţii au trăit o săptămână „rupţi” de lume.

Marina și paza de coastă a Statelor Unite i-au salvat

Marinarii au trăit mai bine de o săptămână singuri, comunicând prin mesajul „AJUTOR” format din frunze de palmier pe o plajă.

Bărbaţii se aventuraseră pe 31 martie pentru a pescui în jurul Atolului Pikelot din Micronezia, când barca lor de șase metri a fost afectat de valuri puternice, rezultând avarierea motorului.

Nici staţia radio nu mai funcţiona. Au scris „AJUTOR” (HELP – n.r – în limba engleză), apoi au stat şi au aşteptat. Au supravieţuit cu nuci de cocos și apa dintr-un puț folosit ocazional de pescari.

Un avion de recunoaștere P-8A al marinei SUA, operând din baza aeriană Kadena, Japonia, a localizat semnalul de ajutor pe 7 aprilie. Avionul a aruncat provizii esențiale bărbaților și a comunicat poziția lor centrului de comandă.

Ajunși pe insula Pikelot cu nava Oliver Henry pe 9 aprilie, echipa de salvare a descoperit că unul dintre membrii săi era, de fapt, înrudit cu cei salvați – veri de gradul trei și patru.

Unde este situată Pikelot

Pikelot face parte din Statele Federate ale Microneziei, o națiune din Pacific aflată între Filipine și Hawaii formată din peste 600 de insule împrăștiate într-o zonă de 2,5 milioane de kilometri pătrați de ocean.

În mod uimitor, aceasta nu a fost prima misiune de salvare trimisă pe insula Pikelot. În 2020, alți trei bărbați care călătoreau între doi atoli din Micronezia au ajuns pe insulă după ce barca lor a rămas fără combustibil. Naufragiaţii au fost şi ei salvaţi după ce au scris „HELP” pe plajă.

author avatar
Andrei Ștefan