AcasăȘTIRI EXTERNETrecutul îl bântuie pe Joe Biden: cum a ÎNJURAT când a auzit...

Trecutul îl bântuie pe Joe Biden: cum a ÎNJURAT când a auzit de conflictul dintre afgani şi talibani!

joe BidenTrecutul îl bântuie pe Joe Biden: cum a ÎNJURAT când a auzit de conflictul dintre afgani şi talibani!

Joe Biden este bântuit acum, în 2021, de „fantomele” trecutului. În plină criză provocată de evacuarea trupelor şi a cetăţenilor dintr-un Afganistan controlat de talibani, preşedintelui american i s-a amintit de o declaraţie controversată pe care a făcut-o în 2010.

Liderul de la Casa Albă era întrebat, în urmă cu 11 ani, dacă Statele Unite au obligația de a proteja afganii de talibani. Președintele spunea atunci: „Dă-o dracului!”.

Biden voia ca SUA să plece din Afganistan

Actualul comandant suprem al armatei SUA a făcut aceste dure declarații în 2010, când era vicepreședinte, într-o discuție cu diplomatul american Richard Holbrooke.

La acel moment, Biden spunea că Statele Unite ar trebui să plece din Afganistan, în ciuda costurilor umanitare, inclusiv a afectării drepturilor femeilor.

Dă-o dracului (Fuck that). Nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Am făcut-o în Vietnam. Nixon și Kissinger au scăpat cu fața curată”, i-ar fi spus el lui Holbrooke.

Afirmaţia a apărut într-o carte, în 2019

Conversația a fost notată în jurnalul lui Holbrooke, care a fost inclus într-o care a lui George Packer în 2019, intitulată ”Omul nostru. Richard Holbrooke și sfârșitul secolului american”. Holbrook a notat și că Biden ”a erupt” când a menționat drepturile femeilor.

Nu-mi trimit băiatul înapoi să-și riște viața pentru drepturile femeilor, chiar n-o să funcționeze, nu pentru asta sunt acolo”, ar fi spus Biden, al cărui fiu, Beau Biden a fost în Irak în 2008-2009.

author avatar
Andrei Ștefan
520 afisari

4 COMENTARII

  1. Stai liniștit că tu chiar și îndus America în gard și în scurt timp nu că ceilalți ,și militar și economic!!!

  2. Generalii americani trebuie sa-si schimbe radical steategia si tinuta militarilor in razboiul neconvetional. Acolo trebuia scoase in secret toate persoanele civile apoi militarii, apoi facut anuntul ca azi 1 septembrie America a incheiat razboiul afgan. Acolo de 20 de ani trebuia facut intrari in aeroport in forma de – S-,vedeti acolo la spirala se intra in labirintul de beton dincolo sta garda. Acolo se dezbraca si trece prin detector. Orice explozie fereste gardianul de la capătul S. La fel tinuta trebuie sa prevada o tinuta asemanatoare cu cea a celor ce cauta mine,poate nu asa groasa.
    E o umilire a tuturor natiilor cum au actionat politicienii americani si sper la o demisie rezonabila, deoarece mii de soldati au incercat sa faca ceva in pustiul ala si pare ca nu au reusit nimic.

  3. La fel in situatii limita acoperitii si restul persoanelor militare sa stie ca au un cod de extractie la o anumita coordonata intr-un anumit fus orar. Astfel doar treci cu elicopterul si ii aduci in siguranta in aeroport apoi in tara. Asta inseamna siguranta intr-un razboi neconventional.
    20 de mame americane si alte 160 de mame isi plang copiii. Nu ca nu ar fi explodat saptamanal astfel de singuratici al infernului.
    Infiorator ramane însă mereu sfarsitul care e la fel sau egal cu inceputul.
    Dumnezeu sa-i ierte.

  4. Afganistanul era o tara cat de cat normala pana in 1978 cand tampitul de Brejnev a trimis armata rosie s-o transforme intr-o tara ” aliata ” comunista,printr-o lovitura de stat.L-au alungat pe Rege,au pus in locul lui un Secretar general al Partidului comunist Afgan.Dupa cativa ani de macel,dupa ce au murit zeci de mii de militari sovietici,au pierdut mii de tancuri,avioane,elcoptere,etc. cheltuind miliarde de Dolari,au plecat acasa cu coada intre picioare. Alt tampit,G.Bush a pornit pe aceasi cale falimentara,cheltuind in zece ani mii de milarde de Dolari,in loc sa dezvolte America, sa construiasca de exemplu locuuinte ( sute de mii de americani ” locuiesc ” pe strazi,pe trotuare,pe sub poduri,in corturi,masini si ruulote,cu copii,vai de viata lor ).Nu mai vorbim de militarii morti si raniti pe meleaguri straine.Ca sa ce ? Si pt. ce ? Analistii lui cap de lemn au rezolvat-o,au gasit tapul ispasitor.In mod tendentios si ipocrit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger