AcasăȘTIRI EXTERNETransportul de gaze din Ucraina se poate întrerupe / Zeci de stații...

Transportul de gaze din Ucraina se poate întrerupe / Zeci de stații de distribuție sunt închise

Transportul de gaze din Ucraina se poate întrerupe / Zeci de stații de distribuție sunt închise

Operatorul de transport al gazelor din Ucraina a închis 35 de stații de distribuție în șase dintre oblasturile (regiuni administrative) ale țării, din cauza acțiunilor militare ale Rusiei.

Stații de gaz din Harkov, Mikolaiv, Zaporojnie, Kiev, Herson, Donețk și Lugansk, au fost obligate să închidă din cauza exploziilor, a raportat The Kyiv Independent.

35 de stații de distribuție au fost închise

Operatorul Sistemului de Transport de Gaze al Ucrainei LLC (GTSOU) a indicat că invazia și bombardamentul au privat un număr mare de  oameni de gaze pe fondul temperaturilor scăzute.

35 de stații de distribuție a gazelor au fost închise din cauza agresiunii militare a ocupanților ruși, se arată într-un comunicat al companiei.

Cea mai critică situație este în regiunile Kiev și Donețk, unde aproximativ un milion de oameni au rămas fără gaz. Reluarea transportului de gaze este în prezent extrem de dificilă din cauza daunelor semnificative aduse rețelelor regionale de gaze și a ostilităților active.

Rusia furnizează aproximativ 40% din gazul Europei, iar aproximativ o treime din acesta ajunge acolo prin Ucraina. O întrerupere bruscă a gazului rusesc din orice motiv ar putea fi catastrofală pentru Europa.

Rusia pare să se concentreze pe întreruperea aprovizionării cu gaz către ucraineni, mai degrabă decât pe întreruperea aprovizionării către Europa, a declarat Gabriel Collins, un membru al Institutului Baker pentru Politici Publice de la Universitatea Rice.

„Înțeleg că, cel puțin deocamdată, forțele ruse se concentrează pe întreruperea aprovizionării cu gaz către orașele și consumatorii ucraineni, dar nu interzic fizic conductele principale dinspre vest”, a spus Collins.

author avatar
Tudor Borcea