AcasăȘTIRI EXTERNETransport, hoteluri, terase, conferințe, piscine, sport: Italia extinde certificatul vaccinal

Transport, hoteluri, terase, conferințe, piscine, sport: Italia extinde certificatul vaccinal

Transport, hoteluri, terase, conferințe, piscine, sport: Italia extinde certificatul vaccinal

Măsurile sanitare continuă să se înăsprească în Italia. Guvernul, confruntat cu o revenire a contagiunilor din cauza variantei Omicron, a decis solicitarea certificatului vaccinal în mijloacele de transport, hoteluri, terase, târguri și conferințe, precum și la piscine și săli de sport. 

Incintele sportive vor fi supuse unor restricții de capacitate: 35% pentru incinte acoperite si 50% pentru cele exterioare.

Aceste noi restricții vor intra în vigoare pe 10 ianuarie, conform decretului-lege „de introducere a măsurilor urgente pentru limitarea răspândirii epidemiei de Covid-19” adoptat în cadrul unui Consiliu de Miniștri prezidat de Mario Draghi.

98.020 de cazuri noi într-o singură zi

Până acum, în trenuri și avioane era suficient un permis sanitar „de bază”, care se putea obține prin vaccinare dar și a unui test negativ.

Certificatul de vasccinare, cunoscut în Italia sub denumirea de „green pass rinforzato”, se obține numai după un ciclu complet de vaccinare sau după recuperarea după Covid-19.

În prezent este necesar pentru anumite categorii profesionale precum personalul sanitar și forțele de ordine.

Aproape 100.000 de cazuri noi – 98.020 mai exact – au fost înregistrate în țară miercuri, iar peste 600.000 de persoane sunt în prezent positive la Covid-19, scrie 20 Minutes.

Pentru a preveni paralizarea anumitor sectoare economice precum transportul, executivul a ales totuși să relaxeze regulile privind carantina. Astfel, s-a decis, miercuri, eliminarea izolării de zece zile pentru cazurile de contact vaccinate sau vindicate.

Cei nevaccinati vor trebui să continue să respecte o carantină de zece zile.

author avatar
Tudor Borcea