AcasăȘTIRI EXTERNETranspirația și Covid-19. Țara unde sălile de fitness nu mai au voie...

Transpirația și Covid-19. Țara unde sălile de fitness nu mai au voie să pună muzică ritmată

Transpirația și Covid-19. Țara unde sălile de fitness nu mai au voie să pună muzică ritmată

„Gangnam Style”, unul dintre cele mai mari hituri ale pop-ului sud-coreean s-ar putea să fie șters din playlisturile sălilor de fitness din Seul și din zona metropolitană.

Numărul de noi infecții cu Covid-19 în Coreea de Sud este la un nivel istoric, iar guvernul a luat noi măsuri pentru împiedicarea transmiterii  maladiei.

Benzile de alergare, limitate la 6km/h

Una vine să împiedice persoanele din sălile de fitness să transpire prea mult. Astfel că autoritățile au decis ca sălile de fitness nu vor mai avea voie să pună muzică prea ritmată: oamenii nu mai transpiră așa mult și s-ar limita extinderea Covid-19, scrie Le Point.

Astfel, melodiile folosite nu trebuie să aibă un ritm mai mare de 120 de bătăi pe minut (bpm). Benzile de alergare urmează să fie limitate la viteza maximă de 6 kilometri/oră.

„Nivel maxim de criză”

Oficialii din domeniul sănătății susțin că restricțiile vor împiedica oamenii care frecventează sălile de fitness să respire prea repede sau să arunce transpirație de pe unul pe altul, scrie Digi 24. Coreea de Sud se confruntă cu o nouă epidemie de coronavirus, raportând 1.100 de cazuri noi duminică, 11 iulie. Premierul Kim Boo-kyum a avertizat vineri că țara asiatică a atins „nivelul maxim de criză”.

Fără dușuri

Anunțul a declanșat reacții de uimire pe rețelele de socializare, unde unii s-au grăbit să facă o listă de melodii permise.

Încă se poate transpire pe ritmul celor mai recente hit-uri de la regii K-pop, BTS, precum „Dynamite” (114 bpm) sau „Butter” (110 bpm). Dar succesul mondial al lui Psy, „Gangnam Style”, nu va mai putea fi ascultat, deoarece rata sa ajunge la 132 bpm.

Locuitorii din zona metropolitană Seul care merg la salile de fitness se confruntă cu noua limită de 120 bpm începând de luni. Totodată, oamenii nu au voie să aibă sesiuni de sală mai lungi de două ore, iar dușurile nu vor mai putea fi folosite. Toate sălile de fitness se vor închide la ora 22:00.

„Cum le controlezi playlistul?”

Decizia autorităților este pusă la îndoială de proprietarii sălilor de sport. Kang Hyun-ku, care deține o sală în Seul, a întrebat dacă există vreo dovadă că muzica lentă duce la o răspândire mai redusă a virusului decât muzica ritmată. El a mai spus că mulți utilizatori ascultă muzică în căști la sală. „Cum le controlezi playlist-ul?”

Cu toate acestea, autoritățile spun că astfel de măsuri previn închiderea completă a sălilor de sport. Potrivit experților, este greu de estimat dacă oamenii se infectează în sălile de sport. Cifrele de anul trecut din Marea Britanie arată că sălile de sport nu au fost focare importante de Covid-19.

 

author avatar
Tudor Borcea
261 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dacă inchizi intr-un sac un sobolan si agăți sacul de un cui, șobolanul va roade sacul, va iesi si-si va relua viata. Dacă in loc sa agăți sacul il învârtiti, șobolanul ametit va accepta situatia in care se află. Metoda este cunoscută, nu este o noutate. Noua este starea de imbecializare in care au fost aduși șobolanii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger